Μαίνεται στο παρασκήνιο η αντιπαράθεση Βενιζέλου-Παπανδρέου

Μαίνεται στο παρασκήνιο -και για πολλούς δεν θα αργήσει να έρθει εκ νέου στο προσκήνιο- η αντιπαράθεση Βενιζέλου-Παπανδρέου, ενώ έντονες είναι οι διεργασίες στο χώρο του ΠΑΣΟΚ.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, παρά τη διαφορετική ερμηνεία που εσκεμμένα δίνουν στελέχη της Ιπποκράτους, στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το Σάββατο, μπορεί να μην όξυνε, αλλά σίγουρα συνέχισε την αντιπαράθεση με τον Γιώργο Παπανδρέου.

Όχι μόνο γιατί προειδοποίησε ότι θα συνεχιστεί η έρευνα για τα οικονομικά του κόμματος, αλλά και γιατί υπενθύμισε με την ομιλία του ότι ο ίδιος δεν διέσπασε το ΠΑΣΟΚ το 2007 και έβαλε πλάτη στα δύσκολα της τελευταίας περιόδου της κυβέρνησης Παπανδρέου. Εν αντιθέσει προφανώς με όσους επιδιώκουν σήμερα από τα μέσα τη διάσπαση του ΠΑΣΟΚ και δεν βάζουν πλάτη στα δύσκολα που περνά το άλλοτε κραταιό κόμμα.

Ακόμα και αν ο ίδιος με την τοποθέτησή του δεν εννοούσε τους παπανδρεϊκούς -πράγμα δύσκολο- στενοί συνεργάτες του προκατόχου του πιστεύουν ότι αυτούς είχε στο στόχαστρό του. Άλλωστε δεν ήταν τυχαίο ότι ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου απέφυγε να λάβει μέρος στη συνεδρίαση, όπως είχε αποκαλύψει το real.gr από την περασμένη Πέμπτη.

Από την συνεδρίαση θα πρέπει να επισημανθεί η ομιλία της εκπροσώπου τύπου Φώφης Γεννηματά, η οποία επέμενε στην υπεράσπιση του παρελθόντος του ΠΑΣΟΚ, διαφοροποιούμενη από τον Ευάγγελο Βενιζέλο και δείχνοντας ότι ανοίγει πλέον η ίδια ηγετική περπατησιά.

Απών, πέραν του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου -αλλά όχι της ομάδας του- και ο Δημήτρης Ρέππας, που εμφανίζεται να έχει μία τελείως διαφορετική αντίληψη των πραγμάτων από την ηγεσία, αν και ήταν από τους πρώτους που στήριξε την ανάδειξη του Ευάγγελου Βενιζέλου στην ηγεσία του κόμματος.

Χαρακτηριστικό του κλίματος είναι οι αλληλοκατηγορίες, με την πλευρά Βενιζέλου να εκτιμά ότι οι αντίπαλοί του τον περιμένουν στη γωνία στις ευρωεκλογές, προκειμένου να θέσουν θέμα ηγεσίας και την αντίπαλη πλευρά να θεωρεί ότι ο πρόεδρος επιδιώκει στη θέση του ΠΑΣΟΚ ένα μικρό και προσωποπαγές κόμμα.

Η απάντηση της Άννας Διαμαντοπούλου επίσης αποδεικνύει ότι τα στελέχη που έφυγαν δεν έχουν καμία στρατηγική επιστροφής στο ΠΑΣΟΚ, αντιθέτως κόβουν κάθε δρόμο μαζί του. Είναι δε αμφίβολο πόσο μπορεί να συσπειρωθεί η Ιπποκράτους με τις ηγετικές επιθέσεις εναντίον τους, τη στιγμή μάλιστα που οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν το ΠΑΣΟΚ σε ιστορικά χαμηλά.

Σχετικά άρθρα