Ανησυχεί για τον αυξανόμενο ρόλο της Χεζμπολάχ στη συριακή κρίση

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν ανησυχεί ιδιαίτερα για τον αυξανόμενο ρόλο της λιβανικής Χεζμπολάχ στον συριακό εμφύλιο και απευθύνει έκκληση για ενίσχυση των προσπαθειών που σκοπό έχουν να αποτρέψουν την επέκταση της κρίσης σε άλλες χώρες, δήλωσε χθες ο εκπρόσωπός του Μάρτιν Νεζίρκι. Ο Μπαν καλεί όλες τις χώρες και τις οργανώσεις “να σταματήσουν να υποστηρίζουν τη βία στη Συρία”, τονίζει ο εκπρόσωπός του σε ανακοίνωση που εκδόθηκε λίγες ώρες μετά την εκτόξευση δυο ρουκετών στα νότια προάστεια της Βηρυτού, προπύργιο της Χεζμπολάχ, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

“Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ ανησυχεί ιδιαίτερα λόγω της κλιμάκωσης των συγκρούσεων κυρίως γύρω από τη συριακή πόλη Κουσέιρ”, τονίζεται στην ανακοίνωση. Η λιβανική Χεζμπολάχ τάχθηκε πριν από μια εβδομάδα στο πλευρό του συριακού στρατού στις μάχες για την ανακατάληψη της Κουσέιρ. “Ο Μπαν ανησυχεί βαθιά για την αυξανόμενη εμπλοκή της Χεζμπολάχ στις συγκρούσεις, καθώς και για τον κίνδυνο επέκτασης της κρίσης στο Λίβανο”, υπογραμμίζει ο Νεζίρκι.

Τέλος, ο Μπαν Κι-μουν “καλεί όλες τις χώρες και τις οργανώσεις να θέσουν τέλος στη βία στο συριακό έδαφος και να χρησιμοποιήσουν την επιρροή τους για την εξεύρεση μιας πολιτικής λύσης στην τραγωδία της Συρίας”, καθώς επιταχύνονται οι προετοιμασίες για τη σύγκληση διεθνούς ειρηνευτικής διάσκεψης στη Γενεύη.

Σχετικά άρθρα