Το Ισραήλ διαψεύδει τη ρίψη ρουκέτας από τον νότιο Λίβανο

Το Ισραήλ διέψευσε σήμερα τις πληροφορίες για ρουκέτα που εκτοξεύτηκε στο έδαφός του από τον νότιο Λίβανο. Το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων του Λιβάνου μετέδωσε ότι η ρουκέτα εκτοξεύτηκε στη διάρκεια της νύχτας από την περιοχή Μαρζαγιούν και προσγειώθηκε στη Μετούλα του βόρειου Ισραήλ.

Η είδηση αυτή επικαλείτο ανώνυμη πηγή ασφαλείας του Λιβάνου που τόνιζε ότι δεν υπάρχουν θύματα. Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε ότι ακούστηκε έκρηξη, αλλά δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι επρόκειτο για ρίψη ρουκέτας. “Μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί τίποτα”, αλλά τα ισραηλινά στρατεύματα πραγματοποιούν έρευνες στην περιοχή, είπε η εκπρόσωπος σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Το περιστατικό σημειώθηκε μία ημέρα μετά την ρίψη ρουκετών σε προπύργιο της σιιτικής Χεζμπολάχ στην Βηρυτό από την οποία τραυματίστηκαν τουλάχιστον πέντε άνθρωποι. Η ένταση στην περιοχή κλιμακώνεται με αφορμή τον εμφύλιο στη Συρία, από τον οποίο έχουν μέχρι στιγμής σκοτωθεί περισσότεροι από 80.000 άνθρωποι.

Η Δαμασκός δεσμεύτηκε ότι θα απαντήσει στην ισραηλινή αεροπορική επίθεση που σημειώθηκε αυτό τον μήνα και είχε στόχο αυτοκινητοπομπές που μετέφεραν όπλα στην Χεζμπολάχ και αποθήκες στη Συρία, είπαν Ισραηλινοί αξιωματούχοι.

Σχετικά άρθρα