Μπρόκολο με ραπανάκια, σάλτσα φέτας και μαυροκούκι

<div class="recipe cf">
<div id="recipe_box" class="recipe_box content cf">
<div class="title"><span style="font-size: small;"><strong>Υλικά</strong></span></div>
<div class="main_text">
<ul>
<li><span style="font-size: small;">450 γρ. μπρόκολο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">100 γρ. τρυφερά φύλλα σαλάτας, χοντροκομμένα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">4 ραπανάκια μικρά, κομμένα σε λεπτές φέτες</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 μικρό ξερό κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κουτ. γλυκού μαυροκούκι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κουτ. σούπας χυμός λεμόνι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">90 ml ελαιόλαδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι</span></li>
</ul>
<p><span style="font-size: small;"><strong>Για τη σάλτσα φέτας</strong></span></p>
<ul>
<li><span style="font-size: small;">2 κουτ. σούπας χυμός λεμόνι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/2 κουτ. σούπας μέλι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">200 γρ. φέτα, κατά προτίμηση μαλακή</span></li>
<li><span style="font-size: small;">3 κουτ. σούπας φρέσκο γάλα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/2 κουτ. γλυκού ξύσμα από ακέρωτο λεμόνι</span></li>
</ul>
</div>
</div>
<div class="recipe_box bottom_cap">
<div class="inner cf">
<div class="recipe_parts right"><span style="font-size: small;"><strong><span class="recipe_parts_title">Μερίδες</span></strong> 4-6 <span class="recipe_parts"><strong><span class="recipe_parts_title">Προετοιμασία</span> </strong>15'</span> <span class="recipe_parts"><strong><span class="recipe_parts_title">Αναμονή</span> </strong>30'</span></span></div>
</div>
</div>
</div>
<div class="main_text">
<p><span style="font-size: small;"><strong><span class="simple_rhomb"><span class="bittersweet">Διαδικασία: </span></span></strong>Χωρίζουμε το μπρόκολο σε πολύ μικρά μπουκετάκια, μεγέθους περίπου 2 εκ. Ένας εύκολος τρόπος είναι να τα κόψουμε με ψαλίδι. Τα αδειάζουμε σε ένα βαθύ μπολ, τα αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με το λάδι και το λεμόνι. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη για περίπου μισή ώρα, να μαριναριστεί. </span></p>
<p><span style="font-size: small;"><strong>Σάλτσα:</strong> Χτυπάμε σε έναν πολυκόφτη όλα τα υλικά για τη σάλτσα, μέχρι να πολτοποιηθούν και να σχηματιστεί μια λεία κρέμα. Σαλάτα: Ρίχνουμε στο μπολ με το μπρόκολο τα φύλλα σαλάτας, τα ραπανάκια, το κρεμμύδι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε απαλά. Περιχύνουμε με τη σάλτσα φέτας, πασπαλίζουμε με το μαυροκούκι και σερβίρουμε.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.gastronomos.gr</span></p>
</div>

Σχετικά άρθρα