Τούρτα με γέμιση φρούτων και κρουασάν

<h3 class="recipe-style-title animated pulse">Υλικά Συνταγής</h3>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span>1 συσκευασία αφράτα κρουασάν βουτύρου 14-16 κομμάτια (ψημένα)</span></li>
<li><span>2 κόκκινα μήλα</span></li>
<li><span>2 ξινόμηλα</span></li>
<li><span>1 κουταλιά βούτυρο</span></li>
<li><span>200 γραμ. αλεσμένη ψίχα αμυγδάλου</span></li>
<li><span>4 μεγάλα αυγά</span></li>
<li><span>3 κρόκους από μεγάλα αυγά</span></li>
<li><span>250 γραμ. γάλα</span></li>
<li><span>250 γραμ. κρέμα γάλακτος</span></li>
<li><span>200 γραμ. ζάχαρη</span></li>
<li>
<h5 class="recipe-ingredients-subtitle">Για το τελείωμα</h5>
</li>
<li><span>150 γραμ. φιλέ αμυγδάλου</span></li>
<li><span>2 κουταλιές ζάχαρη άχνη</span></li>
<li><span>κανέλα για γαρνίρισμα</span></li>
<li>
<h5 class="recipe-ingredients-subtitle">Για τη σάλτσα φρούτων</h5>
</li>
<li><span>200 γραμ. κόκκινα φρούτα</span></li>
<li><span>100 γραμ. ζάχαρη</span></li>
<li><span>1 μπαστούνι βανίλιας</span></li>
<li><span>1 κ.γ κορν φλάουρ</span></li>
<li><span>300 γραμ. φρούτα δάσους κατεψυγμένα ή φρέσκα</span></li>
<li><span>επιπλέον</span></li>
</ul>
<div>
<h3 class="recipe-style-title animated pulse">Εκτέλεση</h3>
<p class="m_8269634637787705385p1"><span class="m_8269634637787705385s1">Για την <a href="http://www.argiro.gr/?s=%CF%84%CE%BF%CF%8D%CF%81%CF%84%CE%B1"><span><strong>τούρτα</strong></span></a> με γέμιση φρούτων και κρουασάν, καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Ζεσταίνουμε το τηγάνι και λιώνουμε το βούτυρο. Σοτάρουμε τα μήλα για 3-4 λεπτά να πιούν τα υγρά τους. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.<span class="m_8269634637787705385Apple-converted-space"> </span></span></p>
<h2 class="m_8269634637787705385p1"><span class="m_8269634637787705385s1">Στήσιμο στο ταψί, για την τούρτα με γέμιση φρούτων και κρουασάν.</span></h2>
<p class="m_8269634637787705385p1"><span class="m_8269634637787705385s1">Κόβουμε τα ψημένα κρουασάν στη μέση.<span class="m_8269634637787705385Apple-converted-space"> </span></span></p>
<p class="m_8269634637787705385p1"><span class="m_8269634637787705385s1">Βουτυρώνουμε ταψάκι ή φόρμα δαχτυλίδι 25 ή 27 εκατοστά. Αν χρησιμοποιήσετε φόρμα δαχτυλίδι, τότε στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος στη φόρμα<span class="m_8269634637787705385Apple-converted-space"> </span>και φροντίζουμε να καλύπτει τα πλαϊνά. Βουτυρώνουμε το χαρτί ψησίματος. Κάνουμε μια στρώση κρουασάν να καλυφθεί όλη η επιφάνεια του ταψιού χωρίς να υπάρχουν κενά.<span class="m_8269634637787705385Apple-converted-space"> </span></span></p>
<p class="m_8269634637787705385p1"><span class="m_8269634637787705385s1">Από πάνω βάζουμε σε μία στρώση τα μισά μήλα, τη μισή σάλτσα κόκκινων φρούτων και το μισό αλεσμένο αμύγδαλο.<span class="m_8269634637787705385Apple-converted-space"> </span></span></p>
<p class="m_8269634637787705385p1"><span class="m_8269634637787705385s1">Επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις. Τελειώνουμε με κρουασάν. Πιέζουμε την επιφάνεια να κολλήσουν οι στρώσεις μεταξύ τους.<span class="m_8269634637787705385Apple-converted-space"> </span></span></p>
<p class="m_8269634637787705385p1"><span class="m_8269634637787705385s1">Βάζουμε σε ένα μπολ τα αυγά, τους κρόκους, και τη ζάχαρη. Με μίξερ χειρός τα χτυπάμε να λιώσει η ζάχαρη για 2 λεπτά. Προσθέτουμε την κρέμα και το γάλα και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.<span class="m_8269634637787705385Apple-converted-space"> </span></span></p>
<p class="m_8269634637787705385p1"><span class="m_8269634637787705385s1">Περιχύνουμε σιγά σιγά όλα τα υλικά. Αφήνουμε να σταθεί για 30 λεπτά έως 1 ώρα στον πάγκο. (Μπορούμε να την ετοιμάσουμε και να την αφήσουμε μια νύχτα στο ψυγείο)</span></p>
<p class="m_8269634637787705385p1"><span class="m_8269634637787705385s1">Πασπαλίζουμε με το φιλέ αμυγδάλου και τη ζάχαρη.<span class="m_8269634637787705385Apple-converted-space"> </span></span></p>
<p class="m_8269634637787705385p1">Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς C στον αέρα. Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα.<span class="m_8269634637787705385Apple-converted-space"> </span></p>
<p class="m_8269634637787705385p1"><span class="m_8269634637787705385s1">Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά να σταθεροποιηθεί.<span class="m_8269634637787705385Apple-converted-space"> </span></span></p>
<p class="m_8269634637787705385p1"><span class="m_8269634637787705385s1">Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και μετά ξεφορμάρουμε με προσοχή. Αφαιρούμε το χαρτί ψησίματος. (Αν ψήσετε σε ταψί θα την κόψετε μέσα στο ταψί, γιατί δεν ξεφορμάρεται<span class="m_8269634637787705385Apple-converted-space">).</span></span></p>
<p class="m_8269634637787705385p1"><span class="m_8269634637787705385s1">Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και λίγη κανέλα.<span class="m_8269634637787705385Apple-converted-space"> </span></span></p>
<p class="m_8269634637787705385p1"><span class="m_8269634637787705385s1">Σερβίρεται, με μια μπάλα παγωτό ή με χτυπημένη κρέμα.<span class="m_8269634637787705385Apple-converted-space"> </span></span></p>
<p class="m_8269634637787705385p1"><strong><span class="m_8269634637787705385s1">Για την σάλτσα φρούτων </span></strong></p>
<p class="m_8269634637787705385p1"><span class="m_8269634637787705385s1">Ζεσταίνουμε σε τηγάνι τα φρούτα του δάσους, με την βανίλια και την ζάχαρη.<span class="m_8269634637787705385Apple-converted-space"> </span></span></p>
<p class="m_8269634637787705385p1"><span class="m_8269634637787705385s1">Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο νερό και το προσθέτουμε στην σάλτσα φρούτων. Ρίχνουμε μέσα και τα υπόλοιπα φρούτα.<span class="m_8269634637787705385Apple-converted-space"> </span></span></p>
<p class="m_8269634637787705385p1"><span class="m_8269634637787705385s1">Ανακατεύουμε κι αφήνουμε στο πλάι για λίγα λεπτά να κρυώσουν.<span class="m_8269634637787705385Apple-converted-space"> </span></span></p>
<p class="m_8269634637787705385p1"><span class="m_8269634637787705385s1"><span class="m_8269634637787705385Apple-converted-space"><br /></span></span></p>
<p class="m_8269634637787705385p1"><span class="m_8269634637787705385s1"><span class="m_8269634637787705385Apple-converted-space">Πηγή:argiro.gr</span></span></p>
</div>

Σχετικά άρθρα