Τραγανά μπουρέκια με κιμά

<h4 class="single-recipe-description no-print"><span>Τραγανά ως την τελευταία μπουκιά και πεντανόστιμα με την αφράτη σιμιγδαλοκρέμα και τον κιμά. Ωραία ιδέα για τραπέζια και μπουφέ. Τα ψήνουμε λίγο πριν έρθουν οι καλεσμένοι μας</span></h4>
<p><span><br /></span></p>
<h3 class="recipe-style-title animated pulse">Υλικά Συνταγής</h3>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span>1 πακέτο φύλλο πολίτικο</span></li>
<li><span>2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα</span></li>
<li><span>500 γραμμ. κιμάς μοσχαρίσιος</span></li>
<li><span>1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο</span></li>
<li><span>1 μεγάλη ντομάτα ψιλοκομμένη</span></li>
<li><span>250 γραμμ. γραβιέρα τριμμένη</span></li>
<li><span>1/2 λίτρο φρέσκο γάλα</span></li>
<li><span>2 κ.σ. γεμάτες σιμιγδάλι ψιλό</span></li>
<li><span>3 αυγά</span></li>
<li><span>αλάτι</span></li>
<li><span>φρεσκοτριμμένο πιπέρι</span></li>
<li><span>ελαιόλαδο για το φύλλο</span></li>
</ul>
<div>
<h3 class="recipe-style-title animated pulse">Εκτέλεση</h3>
<p>Σε βαθύ τηγάνι ή πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και μαραίνουμε το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά για 4΄-5΄, να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε τον κιμά και τον σοτάρουμε καλά μέχρι να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε. Σιγομαγειρεύουμε τον κιμά για 15΄ σε χαμηλή φωτιά γιατί τα υγρά του είναι λίγα. Αφήνουμε τον κιμά να στεγνώσει τελείως. Βάζουμε το γάλα σε κατσαρόλα και ρίχνουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας καλά έως ότου πυκνώσει το μείγμα και γίνει κρέμα. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα, να τα απορροφήσει η κρέμα. Τέλος προσθέτουμε τη γραβιέρα και τον μαγειρεμένο κιμά. Ανοίγουμε το φύλλο από την συσκευασία και το απλώνουμε στον πάγκο. Με πινέλο λαδώνουμε ένα φύλλο και το διπλώνουμε κατά μήκος. Το κόβουμε στη μέση. Κάθε φύλλο μάς δίνει δύο μπουρέκια. Απλώνουμε λίγη γέμιση, διπλώνουμε τις άκρες (φλογέρα) και ρολάρουμε. Το ίδιο κάνουμε με τα υπόλοιπα φύλλα και γέμιση. Αραδειάζουμε τα μπουρέκια σε λαδωμένη λαμαρίνα. Τα λαδώνουμε με πινέλο και τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180<span>ο</span>C στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για 25΄-30΄, έως ότου ροδίσουν.</p>
<p>Πηγή: argiro.gr</p>
</div>
<p><span><br /></span></p>

Σχετικά άρθρα