Εύκολα τρουφάκια σοκολάτας

<div class="recipe-ingredients-container matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title"><span style="font-size: small;">Υλικά Συνταγής</span></h3>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span style="font-size: small;">100 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα με 60%-70% περιεκτικότητα σε κακάο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">100 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κ.σ. ρούμι (κονιάκ ή κάποιο λικέρ της αρεσκείας σας)</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κ.γλ. μέλι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">Λίγο κακάο κοσκινισμένο (άγλυκο) για την επικάλυψη</span></li>
<li><span style="font-size: small;">Μικρές χάρτινες θήκες</span></li>
</ul>
</div>
<div class="uk-width-large-6-10 uk-width-medium-1-1 uk-width-small-1-1">
<div class="single-recipe-instructions matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title animated pulse"><span style="font-size: small;">Εκτέλεση</span></h3>
<p><span style="font-size: small;">Για τέλεια τρουφάκια σοκολάτας διαλέξτε την καλύτερη ποιότητα σοκολάτας. Κόβουμε τη σοκολάτα σε κομματάκια και την ψιλοκόβουμε στο μπλέντερ ή με ένα μαχαίρι κουζίνας. Τη βάζουμε σε μπολ (πρέπει να είναι σαν τρίμματα ή ξύσματα σοκολάτας). </span><span style="font-size: small;">Τοποθετούμε την κρέμα σε μικρή κατσαρόλα και τη φέρνουμε σε σημείο βρασμού. Προσθέτουμε το μέλι και το ρούμι. Περιχύνουμε αμέσως την τριμμένη σοκολάτα. Καλύπτουμε για 1 λεπτό με ένα πιάτο το μπολ, ώστε να λιώσει καλύτερα η σοκολάτα. </span><span style="font-size: small;">Με μία σπάτουλα απαλά ανακατεύουμε το μείγμα, να ομογενοποιηθεί, με κυκλικές κινήσεις, από το κέντρο προς τα έξω. Όταν θα μοιάζει με σοκολατένια πυκνή κρέμα, το αφήνουμε να κρυώσει τελείως στον πάγκο. Έπειτα το καλύπτουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά, να στερεοποιηθεί και να μπορούμε να το πλάσουμε (μετά από 3-4 ώρες).</span></p>
<h2><span style="font-size: small;">Σχηματίζουμε τα τρουφάκια σοκολάτας.</span> </h2>
<div id="cke_pastebin"><span style="font-size: small;">Αφού παγώσει και πήξει καλά το μείγμα, με ένα κουταλάκι παίρνουμε μικρή ποσότητα (ανάλογα πόσο μεγάλες θέλουμε τις τρούφες) και με γρήγορες κινήσεις τις πλάθουμε στρογγυλές. Τις κυλάμε στο κακάο και τις τοποθετούμε σε μικρές χάρτινες θήκες. Τις διατηρούμε σε αεροστεγές κουτί στο ψυγείο.</span></div>
<div><span style="font-size: small;"> </span></div>
<div><span style="font-size: small;"><strong>Χρόνος παγώματος:</strong> 3-4 ώρες</span></div>
<div><span style="font-size: small;"><br /></span></div>
<div><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.argiro.gr</span></div>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα