Κρέπες φούρνου γεμιστές, με δύο σάλτσες

<div class="recipe-ingredients-container matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title"><span style="font-size: small;">Υλικά Συνταγής</span></h3>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li>
<h5 class="recipe-ingredients-subtitle"><span style="font-size: small;">Για τις κρέπες</span></h5>
</li>
<li><span style="font-size: small;">2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 φλ. αλεύρι γ.ο.χ.</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 πρέζα ζάχαρη</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/4 κ.γ αλάτι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1-1/4 φλιτζάνι γάλα φρέσκο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 κ.σ βούτυρο λιωμένο και κρύο</span></li>
</ul>
<h5 class="recipe-ingredients-subtitle"><span style="font-size: small;">Για τη γέμιση</span></h5>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span style="font-size: small;">3 φέτες μπέικον</span></li>
<li><span style="font-size: small;">3 κουταλιές ελαιόλαδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κρεμμύδι μέτριο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">300 γραμ. φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες</span></li>
<li><span style="font-size: small;">500 γραμ. σπανάκι κατεψυγμένο και καλά στραγγισμένο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">250 γραμ. ανθότυρο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">150 γραμ. κασέρι τριμμένο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">100 γραμ παρμεζάνα τριμμένη</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 αυγό</span></li>
<li><span style="font-size: small;">Αλάτι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">Πιπέρι</span></li>
</ul>
<h5 class="recipe-ingredients-subtitle"><span style="font-size: small;">Για τη σάλτσα ντομάτας</span></h5>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span style="font-size: small;">3 φλ. τριμμένη ντομάτα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 σπασμένη σκελίδα σκόρδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 πρέζα ζάχαρη</span></li>
<li><span style="font-size: small;">Αλάτι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">Πιπέρι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">Λίγα φρέσκα βότανα: βασιλικός-θυμάρι κλπ</span></li>
</ul>
<h5 class="recipe-ingredients-subtitle"><span style="font-size: small;">Για τη σάλτσα τυριού</span></h5>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span style="font-size: small;">1 φλ. γάλα φρέσκο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κ.σ κορν φλάουρ</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κ.σ βούτυρο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">Αλάτι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/2 φλ. παρμεζάνα τριμμένη</span></li>
</ul>
</div>
<div class="uk-width-large-6-10 uk-width-medium-1-1 uk-width-small-1-1">
<div class="single-recipe-instructions matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title animated pulse"><span style="font-size: small;">Εκτέλεση</span></h3>
<h2><span style="font-size: small;">Για τις κρέπες</span></h2>
<p><span style="font-size: small;">Χτυπάμε τα αυγά με σύρμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το γάλα, το αλεύρι κοσκινισμένο, το βούτυρο λιωμένο και κρύο, τη ζάχαρη και το αλάτι. Χτυπάμε καλά με σύρμα το χυλό. Εναλλακτικά βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να  γίνει λείος ο χυλός. Αφήνουμε το μείγμα να μείνει για 1 ώρα σκεπασμένο. Βουτυρώνουμε ή λαδώνουμε με χαρτί ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε λίγη ποσότητα από το μείγμα (περίπου ένα τέταρτο του φλιτζανιού για κάθε κρέπα) και κουνάμε για να απλωθεί. Ψήνουμε για 1 λεπτό, αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε  για 30 δευτερόλεπτα από την άλλη πλευρά. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το μπέικον ψιλοκομμένο.  Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Το βγάζουμε και το βάζουμε σε ένα πιάτο. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο στο καυτό τηγάνι και βάζουμε το κρεμμύδι σε φέτες και τα μανιτάρια και σοτάρουμε μέχρι να γίνει ξανθό το κρεμμύδι και τα μανιτάρια και να πιουν τα υγρά τους. Τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν ελαφρά.</span></p>
<h2><span style="font-size: small;">Πιέζουμε το σπανάκι να αφαιρέσουμε όσο περισσότερα υγρά γίνεται</span></h2>
<div><span style="font-size: small;">Σε ένα μπολ βάζουμε το ανθότυρο, το αυγό και τα τριμμένα τυριά. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα σοταρισμένα λαχανικά, το μπέικον και το σπανάκι (όσο πιο στεγνό γίνεται),  αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά. Γεμίζουμε κάθε κρέπα κατά μήκος με 2 1/2 κ.σ από τη γέμιση.  Τη ρολάρουμε και την τοποθετούμε σε μικρό πυρίμαχο σκεύος, με την ένωση προς τα κάτω. Περιχύνουμε με την σάλτσα ντομάτας και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 20 λεπτά,  μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει η σάλτσα. Σερβίρουμε λίγη σάλτσα τυριού στο πιάτο κι επάνω βάζουμε τις κρέπες.  Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα.</span></div>
<h2><span style="font-size: small;">Για τη σάλτσα ντομάτας</span></h2>
<div><span style="font-size: small;">Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα και βράζουμε για 15′ λεπτά σε μέτρια φωτιά.</span></div>
<h2><span style="font-size: small;">Για τη σάλτσα τυριού</span></h2>
</div>
<div class="single-recipe-instructions matchHeight print-height"><span style="font-size: small;">Βάζουμε όλα τα υλικά σε μικρή κατσαρόλα (εκτός από το τυρί) , και ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά αφήνουμε να πυκνώσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί. Ανακατεύουμε για  να λιώσει. Τη διατηρούμε ζεστή μέχρι το σερβίρισμα. Αν θέλουμε να καταψύξουμε τις κρέπες, τότε αφήνουμε να κρυώσουν καλά και μία μία τις στρώνουμε εναλλάξ με αντικολλητικό χαρτί σε μπολ και τις διατηρούμε στην κατάψυξη. Ξεπαγώνουν σχεδόν αμέσως για οποιαδήποτε χρήση.</span></div>
<div class="single-recipe-instructions matchHeight print-height"><span style="font-size: small;"><br /></span></div>
<div class="single-recipe-instructions matchHeight print-height"><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.argiro.gr</span></div>
</div>

Σχετικά άρθρα