Cheesecake λεμόνι, με γιαούρτι

<div class="recipe cf">
<div id="recipe_box" class="recipe_box content cf">
<div class="title"><span style="font-size: small;"><strong>Υλικά</strong></span></div>
<div class="main_text">
<ul>
<li><span style="font-size: small;">500 γρ. ανθότυρο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">100 ml κρέμα γάλακτος</span></li>
<li><span style="font-size: small;">300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">4 κουτ. σούπας μέλι θυμαρίσιο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">χυμός + ξύσμα από 1 λεμόνι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">15 γρ. φύλλα ζελατίνης</span></li>
</ul>
<p><span style="font-size: small;"><strong>Για τη βάση</strong></span></p>
<ul>
<li><span style="font-size: small;">100 γρ. λευκά αμύγδαλα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">120 γρ. βούτυρο αγελάδος</span></li>
<li><span style="font-size: small;">250 γρ. μπισκότα τύπου digestive</span></li>
</ul>
</div>
</div>
<div class="recipe_info cf"><span style="font-size: small;"><span class="recipe_parts"><strong><span class="recipe_parts_title">Προετοιμασία</span></strong> 20'</span> <span class="recipe_parts"><strong><span class="recipe_parts_title">Αναμονή</span></strong> 4 ώρες + 10'</span></span></div>
</div>
<div class="main_text">
<p><span style="text-decoration: underline;"><span style="font-size: small;"><strong><span class="simple_rhomb"><span class="bittersweet">Διαδικασία</span></span></strong></span></span></p>
<p><span style="font-size: small;"><strong>Για τη βάση:</strong> Χτυπάμε τα μπισκότα και τα αμύγδαλα στον πολυκόφτη μέχρι να θρυμματιστούν. Αδειάζουμε σε μπολ. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μπρίκι και το ρίχνουμε στο μπολ με τα μπισκότα και αμύγδαλα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να σχηματιστεί ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμος. Αδειάζουμε σε φόρμα (αν έχουμε με αποσπώμενο πάτο) και πιέζουμε καλά με τα δάχτυλά μας ώστε να καλύψουμε τον πυθμένα και να σχηματιστεί μια ισόπαχη στρώση.</span></p>
<p><span style="font-size: small;"><strong>Για την κρέμα:</strong> Μουλιάζουμε για 10 λεπτά τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το ανθότυρο, το γιαούρτι, τον χυμό, το μέλι και το ξύσμα και τα χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ζεσταίνουμε λίγο την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει χλιαρή. Στύβουμε τις ζελατίνες με τα χέρια μας και τις ανακατεύουμε με την κρέμα γάλακτος. Αδειάζουμε στο μείγμα με το ανθότυρο και χτυπάμε στο μίξερ για να αναμειχθούν. Αδειάζουμε την κρέμα στη βάση με τα μπισκότα, τη στρώνουμε ομοιόμορφα και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες, για να σφίξει. Σερβίρουμε με μαρμελάδα λεμόνι ή με γλυκό κουταλιού λεμόνι.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.gastronomos.gr</span></p>
</div>

Σχετικά άρθρα