Αφράτος κορμός με φράουλα και σοκολάτα

<div class="recipe-ingredients-container matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title"><span style="font-size: small;">Υλικά Συνταγής</span></h3>
<h5 class="recipe-ingredients-subtitle"><span style="font-size: small;">Για το παντεσπάνι</span></h5>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span style="font-size: small;">5 αυγά</span></li>
<li><span style="font-size: small;">3/4 φλ. ζάχαρη</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (κοσκινισμένο δύο φορές)</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 βανίλια</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 πρέζα αλάτι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 κ.σ. κονιάκ</span></li>
</ul>
<h5 class="recipe-ingredients-subtitle"><span style="font-size: small;">Για τη γέμιση</span></h5>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span style="font-size: small;">1½ φλ. μαρμελάδα φράουλα</span></li>
</ul>
<h5 class="recipe-ingredients-subtitle"><span style="font-size: small;">Για την επικάλυψη</span></h5>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span style="font-size: small;">150 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη</span></li>
<li><span style="font-size: small;">150 γραμμ. κρέμα γάλακτος</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κ.γλ. μέλι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κ.σ. κονιάκ</span></li>
<li><span style="font-size: small;">λίγες φράουλες για το γαρνίρισμα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">λίγη σαντιγί για το γαρνίρισμα</span></li>
</ul>
</div>
<div class="uk-width-large-6-10 uk-width-medium-1-1 uk-width-small-1-1">
<div class="single-recipe-instructions matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title animated pulse"><span style="font-size: small;">Εκτέλεση</span></h3>
<p><span style="font-size: small;">Για το παντεσπάνι: Στον κάδο του μίξερ σπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το αλάτι, τη βανίλια και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε για 7΄-8΄, να φουσκώσουν και να γίνουν σαν παχιά κρέμα. Εναλλάξ ρίχνουμε το αλεύρι και το κονιάκ και διπλώνουμε απαλά το μείγμα με σπάτουλα, με προσοχή για να μη χάσουμε τον όγκο των χτυπημένων αυγών. Βουτυρώνουμε πολύ καλά τη λαμαρίνα του φούρνου και στρώνουμε λαδόκολλα. Βουτυρώνουμε ελαφρά και τη λαδόκολλα. Αδειάζουμε το μείγμα μέσα και το απλώνουμε καλά με τη σπάτουλα, να είναι ισόπαχο παντού. Το ψήνουμε στους 200°C για 10΄-12΄. Όσο είναι ακόμα ζεστό και μαλακό απλώνουμε μία λαδόκολλα στον πάγκο και την πασπαλίζουμε με κρυσταλλική ζάχαρη. Τουμπάρουμε επάνω το ψημένο παντεσπάνι. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα της λαμαρίνας. Περιχύνουμε με τη χλιαρή μαρμελάδα. Την απλώνουμε με κουτάλι σε όλη την επιφάνεια στο παντεσπάνι. Με τη βοήθεια της λαδόκολλας στον πάγκο το τυλίγουμε σε ρολό κατά μήκος της μακριάς πλευράς. Το αφήνουμε τυλιγμένο για να κρατήσει το σχήμα του μέχρι να κρυώσει τελείως. Κόβουμε τις άκρες. Το μεταφέρουμε σε πιατέλα. Το περιχύνουμε με την κρέμα σοκολάτας και το αλείφουμε καλά γύρω γύρω. Γαρνίρουμε τον κορμό με σαντιγί σε κορνέ και φρέσκιες φράουλες. Το παγώνουμε. Για την κρέμα σοκολάτας: Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι. Βάζουμε τη σοκολάτα σε μπολ και προσθέτουμε το μέλι. Μόλις βράσει η κρέμα τη ρίχνουμε στη σοκολάτα. Αφήνουμε 1΄ και στη συνέχεια την ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί. Προσθέτουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε. Την αφήνουμε να κρυώσει καλά για να μπορούμε να αλείψουμε τον κορμό.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.argiro.gr</span></p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα