Μοσχαρίσια ταλιάτα με τραγανές πατάτες φούρνου

<div class="recipe-ingredients-container matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title"><span style="font-size: small;">Υλικά Συνταγής</span></h3>
<h5 class="recipe-ingredients-subtitle"><span style="font-size: small;">Για το μοσχάρι</span></h5>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span style="font-size: small;">700 – 800 γρ. περίπου κόντρα σπαλομπριζόλα μοσχαρίσια χωρίς κόκαλο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">άνθος αλατιού</span></li>
<li><span style="font-size: small;">πιπέρι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/4 φλ. ελαιόλαδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κλαδί φρέσκο δεντρολίβανο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2-3 κ.σ. λευκό βαλσαμικό ξίδι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">σκόρδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κρεμμύδι μικρό κομμένο σε χοντρές φέτες</span></li>
</ul>
<h5 class="recipe-ingredients-subtitle"><span style="font-size: small;">Για το σερβίρισμα</span></h5>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span style="font-size: small;">πατάτες baby φρέσκες</span></li>
<li><span style="font-size: small;">ελαιόλαδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">άνθος αλατιού</span></li>
<li><span style="font-size: small;">δεντρολίβανο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">ρίγανη</span></li>
<li><span style="font-size: small;">φύλλα ρόκας</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κομμάτι παρμεζάνα</span></li>
</ul>
</div>
<div class="uk-width-large-6-10 uk-width-medium-1-1 uk-width-small-1-1">
<div class="single-recipe-instructions matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title animated pulse"><span style="font-size: small;">Εκτέλεση</span></h3>
<h2><span style="font-size: small;"><strong>Για τη μοσχαρίσια ταλιάτα</strong></span></h2>
<p><span style="font-size: small;">Σε μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το δεντρολίβανο, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι. Αλείφουμε τη μπριζόλα, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σπασμένο σκόρδο και την αφήνουμε τυλιγμένη στο ψυγείο για λίγες ώρες. </span><span style="font-size: small;">Βγάζουμε στον πάγκο το κρέας 1 ώρα και 30 λεπτά πριν το ψήσουμε, ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Μπορούμε να μαρινάρουμε και από το προηγούμενο βράδυ. </span><span style="font-size: small;">Ζεσταίνουμε τη γκριλιέρα σε δυνατή φωτιά και όταν κάψει καλά ψήνουμε την ταλιάτα για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά- ανάλογα την προτίμηση μας. Όσο πιο λίγο ψήσουμε την ταλιάτα τόσο πιο ροζ θα είναι στο κέντρο και πιο μαλακή .Όσο πιο πολύ την ψήσουμε τόσο πιο πολύ σκληραίνει και σκληραίνει το κέντρο. Ιδανικό ψήσιμο, για να έχει ροζ χρώμα στο εσωτερικό, είναι 6-7 λεπτά κάθε πλευρά με μια φορά γύρισμα πλευράς. </span><span style="font-size: small;">Δεν αναποδογυρίζουμε συνεχώς το κρέας την ώρα που ψήνεται. Αφού ψήσουμε από τη μια πλευρά γυρνάμε 1 φορά και αφήνουμε να ψηθεί και από την άλλη. </span></p>
<p><span style="font-size: small;">1. Πιέστε με το δάχτυλο το κρέας. Όταν είναι πολύ μαλακό είναι λίγο ψημένο, σχεδόν ώμο. Μόνο κρούστα εξωτερική έχει.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">2. Εάν είναι μαλακό αλλά και με λίγη αντίσταση (6-7 λεπτά κάθε πλευρά) είναι μέτριο.</span><br /><span style="font-size: small;">3. Αν είναι σκληρό χωρίς επαναφορά είναι καλοψημένο.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Μην τραβάτε τη μπριζόλα από τη σχάρα. Όταν ψηθεί, θα ξεκολλήσει μόνη της και θα διατηρηθούν τα υγρά της. </span><span style="font-size: small;">Αφού ψηθεί σύμφωνα με την προτίμηση μας την σκεπάζουμε για 10 λεπτά ώστε να ανακτήσει τα υγρά του ψησίματος. Κόβουμε σε λεπτές φέτες, κάθετα στις ίνες του κρέατος, και σερβίρουμε με σαλάτα ρόκα παρμεζάνα και τραγανές πατάτες φούρνου. </span><span style="font-size: small;">Ραντίζουμε την ταλιάτα με ελαιόλαδο και λεμόνι ή με ελαιόλαδο και μπαλσάμικο.</span></p>
<h2><span style="font-size: small;"><strong>Για τις πατάτες φούρνου</strong></span></h2>
<p><span style="font-size: small;">Πλένουμε τις μικρές πατάτες και τις βράζουμε με την φλούδα τους για 15 λεπτά.</span><br /><span style="font-size: small;">Μία μία τις σπάμε και τις τσακίζουμε ελαφρά με βαρύ αντικείμενο. Να ανοίξουν στα πλάγια. Τις βάζουμε σε ταψί, πασπαλίζουμε με αλάτι και βότανα και ραντίζουμε με μπόλικο λάδι. Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο μέχρι να ροδίσουν και να τραγανίσουν σαν τις τηγανητές.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.argiro.gr</span></p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα