Τούρτα ριγέ χωρίς ζάχαρη και χωρίς γλουτένη

<div class="recipe-ingredients-container matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title"><span style="font-size: small;">Υλικά Συνταγής</span></h3>
<h5 class="recipe-ingredients-subtitle"><span style="font-size: small;">Για το παντεσπάνι σοκολάτας</span></h5>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span style="font-size: small;">6 αβγά σε θερμοκρασία δωματίου χωρισμένα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">50 γρ. κρυσταλλική στέβια</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 πρέζα αλάτι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">125 γρ. σοκολάτα χωρίς ζάχαρη λιωμένη</span></li>
<li><span style="font-size: small;">30 γρ. κακάο χ.γ.</span></li>
<li><span style="font-size: small;">30 γρ. αλεύρι χ.γ.</span></li>
</ul>
<h5 class="recipe-ingredients-subtitle"><span style="font-size: small;">Για γέμισμα και επικάλυψη</span></h5>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span style="font-size: small;">600 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 κ.σ. γλυκαντικό της αρεσκείας σας (στέβια</span></li>
<li><span style="font-size: small;">φρουκτόζη κ.λπ)</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κ.γ. υγρή βανίλια</span></li>
<li><span style="font-size: small;">καρούλια σοκολάτας ή σοκολατάκια για διακόσμηση</span></li>
</ul>
</div>
<div class="uk-width-large-6-10 uk-width-medium-1-1 uk-width-small-1-1">
<div class="single-recipe-instructions matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title animated pulse"><span style="font-size: small;">Εκτέλεση</span></h3>
<h3><span style="font-size: small;">Φτιάχνουμε πρώτα το παντεσπάνι για την τούρτα ριγέ</span></h3>
<p><span style="font-size: small;">Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς C στον αέρα. Λαδώνουμε ένα ταψί για παντεσπάνι ή το ρηχό ταψί της κουζίνας. Στρώνουμε λαδόκολλα. Στο μίξερ, χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι να πυκνώνουν και να γίνουν σφιχτή μαρέγκα και βροχηδόν ρίχνουμε τη στέβια. Συνεχίζουμε το χτύπημα στο μίξερ για 1-2 λεπτά να γυαλίσει το μείγμα . Ρίχνουμε τους κρόκους έναν έναν, τη λιωμένη σοκολάτα και τέλος κοσκινίζουμε στο μίγμα το αλεύρι με το κακάο. Αναδιπλώνουμε απαλά. Αδειάζουμε στο ταψί, ισιώνουμε το μείγμα και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για 10-12 λεπτά να σταθεροποιηθεί. Αφήνουμε να σταθεί στο ταψί, και αφού κρυώσει, κόβουμε κατά μήκος της μακριάς πλευράς, σε τρία κομμάτια το παντεσπάνι.</span></p>
<h3><span style="font-size: small;">Στήνουμε την τούρτα</span></h3>
<p><span style="font-size: small;">Γεμίζουμε όλη την επιφάνεια του πρώτου κομματιού με σαντιγί και το τυλίγουμε σε ρόλο. Αλείφουμε με σαντιγί και το δεύτερο κομμάτι και συνεχίζουμε να τυλίγουμε σε ρόλο, πάνω στο προηγούμενο. Το ίδιο κάνουμε και με το τρίτο κομμάτι. Συνεχίζουμε να τυλίγουμε το ρολό πάνω στο δεύτερο κομμάτι. Στήνουμε όρθιο το ρολό, δηλαδή να βλέπουμε το σπιράλ που σχηματίζεται. Αλείφουμε περιμετρικά την τούρτα με την υπόλοιπη σαντιγί. Διακοσμούμε με καρούλια σοκολάτας . Παγώνουμε για 2 ώρες το λιγότερο. Όταν κόβουμε κομμάτια, οι στρώσεις μαύρο άσπρο βγαίνουν κάθετες. Η τούρτα μας έχει ύψος γύρω στα 13 εκ. Αν θέλουμε να γίνει πολύ ψηλή και εντυπωσιακή διπλασιάζουμε τα υλικά, φτιάχνουμε δύο λαμαρίνες με παντεσπάνι και κάθε παντεσπάνι το κόβουμε σε δύο κομμάτια. Συνεχίζουμε κανονικά τη διαδικασία.</span></p>
<h3><span style="font-size: small;">Για τη σαντιγί</span></h3>
<p><span style="font-size: small;">Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος με το γλυκαντικό και την βανίλια σε παχύρρευστη μορφή. Να στέκεται. Αφήνουμε στο ψυγείο.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.argiro.gr</span></p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα