Λαχανοσαλάτα με ελιές και σάλτσα γιαουρτιού

<div class="recipe cf">
<div id="recipe_box" class="recipe_box content cf">
<div class="title"><span style="font-size: small;"><strong>Υλικά</strong></span></div>
<div class="main_text">
<ul>
<li><span style="font-size: small;">1/2 λάχανο, λεπτοκομμένο ή λεπτοτριμμένο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">150 γρ. κολοκύθα (καθαρό βάρος), χοντροτριμμένη ή σε λεπτεπίλεπτες φέτες με το ειδικό εργαλείο «μαντολίνο» (για να γλιτώσουμε έστω το καθάρισμά της, υπάρχει έτοιμη καθαρισμένη κολοκύθα στο τμήμα μαναβικής των σούπερ μάρκετ) – εναλλακτικά, βάζουμε καρότο 1 ξινόμηλο, καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες</span></li>
<li><span style="font-size: small;">4 κουτ. σούπας πράσινες ελιές (ξεκουκουτσιασμένες), κομμένες σε φετάκια</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κουτ. γλυκού μαντζουράνα ή ρίγανη ξερή, καλά κοπανισμένη</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/2 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε ψιλά καρέ</span></li>
<li><span style="font-size: small;">αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι</span></li>
</ul>
<p><span style="font-size: small;"><strong>Για τη σάλτσα</strong></span></p>
<ul>
<li><span style="font-size: small;">60 ml ελαιόλαδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">χυμός από 1 μανταρίνι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1½ κουτ. σούπας χυμός λεμονιού</span></li>
<li><span style="font-size: small;">200 γρ. γιαούρτι αγελαδινό</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κουτ. σούπας κάρι</span></li>
</ul>
</div>
</div>
<div class="recipe_box bottom_cap">
<div class="inner cf">
<div class="recipe_parts right"><span style="font-size: small;"><strong><span class="recipe_parts_title">Μερίδες</span></strong> 4 <strong><span class="recipe_parts_title">Προετοιμασία</span></strong> 40'</span></div>
</div>
</div>
</div>
<div class="main_text">
<p><span style="font-size: small;"><strong>Σάλτσα: </strong>Στο μούλτι χτυπάμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα, μέχρι να έχουμε ένα λείο και ομογενοποιημένο μείγμα. Την κρατάμε στην άκρη.</span></p>
<p><span style="font-size: small;"><strong>Σαλάτα:</strong> Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το λάχανο, αλατίζουμε και ανακατεύουμε να μαραθεί ελαφρώς. Προσθέτουμε την κολοκύθα, το μήλο, τις ελιές, τη μαντζουράνα, το κρεμμύδι, και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε απαλά. Περιχύνουμε με τη σάλτσα, ανακατεύουμε και πάλι απαλά και σερβίρουμε.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.gastronomos.gr</span></p>
</div>

Σχετικά άρθρα