Πιλάφι με μπασμάτι, λαχανικά και ομελέτα

<div class="recipe cf">
<div id="recipe_box" class="recipe_box content cf">
<div class="title"><span style="font-size: small;"><strong>Υλικά</strong></span></div>
<div class="main_text">
<ul>
<li><span style="font-size: small;">300 γρ. ρύζι τύπου μπασμάτι ή άλλο της αρεσκείας μας</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 μέτριο κρεμμύδι ξερό, σε ψιλά καρέ</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 καρότα μέτρια, σε μικρούς κύβους</span></li>
<li><span style="font-size: small;">100 γρ. λάχανο λευκό, ψιλοκομμένο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">5 στήμονες σαφράν, διαλυμένοι σε 2 κουτ. σούπας καυτό νερό</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 σπόροι καρδάμωμου (λέγεται και κακουλέ – σε όλα τα μπαχαράδικα αλλά και σε μεγάλα σούπερ μάρκετ)</span></li>
<li><span style="font-size: small;">30 ml ελαιόλαδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο</span></li>
</ul>
<p><span style="font-size: small;"><strong>Για την ομελέτα</strong></span></p>
<ul>
<li><span style="font-size: small;">1 μάτσο καυκαλήθρες, ψιλοκομμένες</span></li>
<li><span style="font-size: small;">4 αυγά</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κουτ. γλυκού ξίδι από λευκό κρασί</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι</span></li>
</ul>
</div>
</div>
<div class="recipe_box bottom_cap">
<div class="inner cf">
<div class="recipe_parts right"><span style="font-size: small;"><strong><span class="recipe_parts_title">Μερίδες</span></strong> για 4-6 άτομα <span class="recipe_parts"><strong><span class="recipe_parts_title">Προετοιμασία</span></strong> 20΄</span> <span class="recipe_parts"><strong><span class="recipe_parts_title">Μαγείρεμα</span></strong> 35΄</span></span></div>
</div>
</div>
</div>
<div class="main_text">
<p><span style="font-size: small;"><span class="simple_rhomb"><span class="bittersweet">Διαδικασία</span></span> Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το ρύζι μαζί με το κρεμμύδι για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να γυαλίσουν οι κόκκοι του ρυζιού. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε το σαφράν και το καρδάμωμο, το καρότο και το λάχανο, και ανακατεύουμε για 5 λεπτά, μέχρι να μαραθεί το λάχανο. Περιχύνουμε με 700 ml ζεστό νερό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και βράζουμε μέχρι να κοχλάσουν τα υγρά. Μαγειρεύουμε με ξεσκέπαστη κατσαρόλα για 15 λεπτά ή μέχρι να γίνει το ρύζι και να απορροφήσει τα υγρά. Αφαιρούμε τους σπόρους καρδάμωμου (αν δεν κουνήσουμε την κατσαρόλα, στέκονται πάντα στην επιφάνεια) και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια πετσέτα για 3-4 λεπτά, μέχρι να απορροφήσει τους υδρατμούς. Παράλληλα, ετοιμάζουμε την ομελέτα. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε καλά τα αυγά με το ξίδι, αλατοπίπερο και 1 κουταλιά της σούπας νερό. Ρίχνουμε και τις καυκαλήθρες και ανακατεύουμε. Ζεσταίνουμε καλά ένα μεγάλο τηγάνι, το αλείφουμε με ελαιόλαδο και ρίχνουμε το μείγμα των αυγών. Τηγανίζουμε για 1-2 λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι να σφίξει και να ροδίσει ελαφρώς η ομελέτα. Βγάζουμε την ομελέτα σε ξύλο κοπής και την κόβουμε σε λεπτές λωρίδες. Σερβίρουμε το πιλάφι με τα κομμάτια της ομελέτας από πάνω.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.gastronomos.gr</span></p>
</div>

Σχετικά άρθρα