Ομελέτα φούρνου με μανιτάρια και σπανάκια

<div class="recipe cf">
<div id="recipe_box" class="recipe_box content cf">
<div class="title"><span style="font-size: small;"><strong>Υλικά</strong></span></div>
<div class="main_text">
<ul>
<li><span style="font-size: small;">300 γρ. τρυφερά φύλλα σπανακιού (ζυγισμένο καθαρισμένο – υπάρχει έτοιμο καθαρισμένο σε αεροστεγείς συσκευασίες στα σούπερ μάρκετ) ή κατεψυγμένο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος)</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 κουτ. σούπας άνηθος, ψιλοκομμένος</span></li>
<li><span style="font-size: small;">500 γρ. μανιτάρια λευκά, σε φέτες</span></li>
<li><span style="font-size: small;">200 γρ. φέτα θρυμματισμένη</span></li>
<li><span style="font-size: small;">200 γρ. γραβιέρα (προτιμότερο κυκλαδίτικη), τριμμένη</span></li>
<li><span style="font-size: small;">8 αυγά (κατά προτίμηση βιολογικά)</span></li>
<li><span style="font-size: small;">50 ml γάλα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">100 ml ελαιόλαδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο</span></li>
</ul>
</div>
</div>
<div class="recipe_box bottom_cap">
<div class="inner cf">
<div class="recipe_parts right"><span style="font-size: small;"><strong><span class="recipe_parts_title">Μερίδες</span></strong> 4 <span class="recipe_parts"><strong><span class="recipe_parts_title">Προετοιμασία</span></strong> 20΄</span> <span class="recipe_parts"><strong><span class="recipe_parts_title">Μαγείρεμα</span></strong> 30΄</span></span></div>
</div>
</div>
</div>
<div class="main_text">
<p><span style="font-size: small;"><strong><span class="simple_rhomb"><span class="bittersweet">Διαδικασία</span></span></strong> Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε σε 2 κουταλιές από το μετρημένο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά το σπανάκι μέχρι να μαραθεί και να σωθούν τα υγρά του. Το μεταφέρουμε σε σουρωτήρι και το αφήνουμε εκεί μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε. Προσθέτουμε άλλες 2 κουταλιές ελαιόλαδο στο σκεύος και μόλις κάψει πάρα πολύ καλά ρίχνουμε τα μανιτάρια. Τα σοτάρουμε για 5 – 6 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να εξατμιστούν τα υγρά τους. Το τελευταίο λεπτό ρίχνουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Τα μεταφέρουμε και αυτά στο σουρωτήρι. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Λαδώνουμε με το υπόλοιπο λάδι ένα μέτριο ταψάκι. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά μαζί με το γάλα να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα σοταρισμένα υλικά, τον άνηθο, τα τυριά και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε ελαφρώς και αδειάζουμε το όλον στο ταψάκι. Στρώνουμε λίγο την επιφάνεια με ένα κουτάλι και φουρνίζουμε το ταψί. Ψήνουμε για περίπου 20 – 25 λεπτά ή μέχρι να πήξει και να ροδίσει η ομελέτα. Τη σερβίρουμε ζεστή χλιαρή με γιαούρτι, σαλάτα με ντοματίνια και ψωμί ή παξιμάδια της αρεσκείας μας.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.gastronomos.gr</span></p>
</div>

Σχετικά άρθρα