Σαλάτα Τούρτα παντζάρι

<div class="recipe-ingredients-container matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title animated pulse"><span style="font-size: small;">Υλικά Συνταγής</span></h3>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span style="font-size: small;">5 μέτριες πατατες βρασμένες</span></li>
<li><span style="font-size: small;">4 παντζάρια βρασμένα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">4 καρότα βρασμένα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 καλαμπόκια βρασμένα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κουταλιά μουστάρδα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 κουταλιές παρμεζάνα ψιλοτριμμένη</span></li>
<li><span style="font-size: small;">3 γεμάτες κουταλιές μαγιονέζα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 γεμάτες κουταλιες γιαούρτι στραγγιστό</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κουταλια ξύδι απο κρασί</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κουταλάκι λεμόνι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">λίγη κρέμα βαλσαμικό για το τελείωμα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κουταλιά άνιθο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 κουταλιές ψιλοκομμένα τρυφερά φύλλα φρέσκο κρεμμύδι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">Ελαιόλαδο για το σερβίρισμα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">Κρέμα βαλσαμικού για το σερβίρισμα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">Αλάτι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">Πιπέρι</span></li>
</ul>
</div>
<div class="uk-width-large-6-10 uk-width-medium-1-1 uk-width-small-1-1">
<div class="single-recipe-instructions matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title"><span style="font-size: small;">Εκτέλεση</span></h3>
<p><span style="font-size: small;">Για να φτιάξουμε τη σαλάτα τούρτα, είναι σημαντικό να στεγνώσουμε καλά τα λαχανικά, αφού τα τρίψουμε. Πρώτα τα τρίβουμε και μετά τα στίβουμε καλά ή τα αφήνουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί για λίγο. Τρίβουμε τα παντζάρια μέσα σε μπολ. Σε ένα άλλο μπολ τρίβουμε τα καρότα. Αλατοπιπερώνουμε κάθε λαχανικό, για τη σαλάτα τούρτα, χωριστά και προσθέτουμε λίγες σταγόνες ξύδι και λεμόνι. Σε άλλο μπολ βάζουμε τις πατάτες και τις  λιώνουμε με πηρούνι (καλύτερα όσο ακόμα είναι ζεστές), αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε άνιθο, φρέσκο κρεμμύδι, λιγο ξύδι, λεμόνι και 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο. Παίρνουμε 3 γεμάτες κουταλιές πατάτα και αφήνουμε τις υπόλοιπες στην άκρη. Προσθέτουμε σε αυτές τη μουστάρδα, το καλαμπόκι και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε. Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαγιονέζα και το γιαούρτι και τα ανακατεύουμε. Θα χρησιμοποιήσουμε μία φόρμα με αποσπώμενη βάση ή μίά μέτρια φόρμα σιλικόνης για κέικ. Στρώνουμε τα υλικά στη φόρμα ως εξής, αρχίζοντας από τη βάση: καλαμπόκι, πατάτα, καρότο, παντζάρι και τέλος  την υπόλοιπη πατάτα. Ανάμεσα σε κάθε στρώση λαχανικών βάζουμε μία λεπτή στρώση μαγιονέζα-γιαούρτι. Παγώνουμε στο ψυγείο, το λιγότερο για 1 ώρα. Αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα, γαρνίρουμε με ρόκα και περιχύνουμε ελαιόλαδο και λίγη κρέμα βαλσαμικό. Κόβουμε σε κομμάτια τούρτας και σερβίρουμε.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.argiro.gr/</span></p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα