Μοσχάρι στη γάστρα

<div class="recipe-ingredients-container matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title"><span style="font-size: small;">Υλικά Συνταγής</span></h3>
<h5 class="recipe-ingredients-subtitle"><span style="font-size: small;">Για τη μαρινάδα</span></h5>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span style="font-size: small;">3 κ.σ. ελαιόλαδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1.200 γρ. μοσχάρι χτένι σπάλας</span></li>
<li><span style="font-size: small;">σπαλομίτα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 φύλλα δάφνη</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/4 φλ. κρέμα βαλσαμικό</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/4 φλ. ξίδι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1-2 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 φλ. κόκκινο ξηρό κρασί</span></li>
</ul>
<h5 class="recipe-ingredients-subtitle"><span style="font-size: small;">Για το κρέας</span></h5>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span style="font-size: small;">1/4 φλ. ελαιόλαδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">6 μέτρια κρεμμύδια</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 σκ. σκόρδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 καρότα κομμένα σε φέτες</span></li>
<li><span style="font-size: small;">3 κ.σ. αλεύρι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">15 δαμάσκηνα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">15 βερίκοκα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">15 κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">3 κ.σ. κρεμα βαλσαμικό</span></li>
<li><span style="font-size: small;">αλάτι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">πιπέρι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">ρύζι για το σερβίρισμα</span></li>
</ul>
</div>
<div class="uk-width-large-6-10 uk-width-medium-1-1 uk-width-small-1-1">
<div class="single-recipe-instructions matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title animated pulse"><span style="font-size: small;">Εκτέλεση</span></h3>
<p><span style="font-size: small;">Ξεκινάμε από την προηγούμενη μέρα την προετοιμασία για το μοσχάρι στη γάστρα, μαρινάροντας το κρέας. Κόβουμε το μοσχάρι σε μικρές μερίδες και το βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε τα βότανα, το ξίδι, την κρέμα βαλσαμικό, το κρασί και σκεπάζουμε. Αφήνουμε από 4 ώρες έως μια νύχτα στο ψυγείο. Την επόμενη μέρα, βγάζουμε το κρέας από την μαρινάδα. Φυλάμε στην άκρη την μαρινάδα, θα μας χρειαστεί για το μοσχάρι στη γάστρα. Ταμπονάρουμε το κρέας με απορροφητικό χαρτί να στεγνώσει. Το αλευρώνουμε. Σε μία κατσαρόλα, ζεσταίνουμε 2-3 κουταλιές από το συνολικό ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά. Κόβουμε τα κρεμμύδια στα 4 και τα αφήνουμε στο ελαιόλαδο να μαραθούν και να μαλακώσουν για 10 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και τα καρότα. Ανακατεύουμε κι αφήνουμε για 2-3λεπτά. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ροδίζουμε λίγα λίγα τα κομμάτια κρέατος ώστε να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού. Όσα κομμάτια κρέας είναι έτοιμα τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε την κρέμα βαλσαμικού και τέλος περιχύνουμε με την μαρινάδα. Αλατοπιπερώνουμε και μόλις πάρει βράση, σβήνουμε τη φωτιά. Μεταφέρουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε μία γάστρα ή άλλο πυράντοχο σκεύος, σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 1 ώρα και 15 λεπτά. Αφαιρούμε το σκέπασμα, προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 25-30 λεπτά . Το σερβίρουμε με ρύζι. Μπορούμε βέβαια εναλλακτικά να σιγοβράσουμε το κρέας στην κατσαρόλα αντί για ψήσιμο στον φούρνο. Να ξέρετε όμως ότι ο φούρνος κάνει τέλεια δουλειά και μελώνει όλα τα φαγητά.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.argiro.gr</span></p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα