Πατατούλες ψητές με σκόρδο και παρμεζάνα

<p><span style="font-size: small;">Είναι «πειραγμένες» πατάτες στο φούρνο, θέλουν βούτυρο, σκόρδο, παρμεζάνα και θα εκπλαγείτε από το αποτέλεσμα.</span></p>
<p><span style="font-size: small;"><strong>Υλικά</strong></span></p>
<ul>
<li><span style="font-size: small;">700 γραμμάρια πατάτες baby</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 κουταλιές σούπας βούτυρο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">Ρίγανη, βασιλικό ξερό, θυμάρι, αλάτι και πιπέρι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/2 φλυτζάνι φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό</span></li>
</ul>
<p><span style="font-size: small;"><strong>Εκτέλεση</strong></span></p>
<ul>
<li><span style="font-size: small;">Ανάψτε τον φούρνο στους 200 βαθμούς</span></li>
<li><span style="font-size: small;">Πλύντε καλά και κόψτε τις πατατούλες στα δύο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">Βάλτε τις σε ταψάκι και προσθέστε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το θυμάρι, ρίγανη, βασιλικό και παρμεζάνα παντού</span></li>
<li><span style="font-size: small;">Ρίξτε αλάτι και πιπέρι, ανακατέψτε να πάνε παντού τα υλικά</span></li>
<li><span style="font-size: small;">Ψήστε τις πατατούλες για 30 λεπτά, χαμηλώστε λίγο τη φωτιά</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 λεπτό πριν το τέλος ρίξτε το βούτυρο στις πατατούλες, ανακατέψτε</span></li>
<li><span style="font-size: small;">Σερβίρετε με φρεσκοκομμένο μαϊντανό</span></li>
</ul>
<p><span><br /></span></p>

Σχετικά άρθρα