Νεκροί 3 Λιβανέζοι στρατιώτες

Τρεις Λιβανέζοι στρατιώτες σκοτώθηκαν τη νύκτα από ενόπλους στον ανατολικό Λίβανο, κοντά στα σύνορα με τη Συρία, σε σημείο ελέγχου στην είσοδο του χωριού Ααρσαλ, το οποίο θεωρείται προσκείμενο στις δυνάμεις της συριακής εξέγερσης, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων αξιωματούχος των λιβανικών υπηρεσιών ασφαλείας, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

“Τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν από ενόπλους εντός οχήματος 4×4 στην είσοδο του Ααρσαλ”, είπε.

Από την έναρξη της εξέγερσης στη Συρία, τον Μάρτιο 2011, έχουν σημειωθεί σειρά, ορισμένες φορές αιματηρών, επεισοδίων, στα βόρεια και τα ανατολικά σύνορα του Λιβάνου, και κυρίως στην περιοχή του σουνιτικού χωριού Ααρσαλ, που αποτελεί πέρασμα σύρων προσφύγων αλλά και αντικαθεστωτικών μαχητών.

Το σημερινό συμβάν είναι το αιματηρότερο που εμπλέκει λιβανέζους στρατιώτες.

Στην ίδια περιοχή δύο λιβανέζοι στρατιώτες είχαν σκοτωθεί τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν στρατιωτική περίπολος έπεσε σε ενέδρα, κατά την καταδίωξη προσώπου καταζητούμενου από τη δικαιοσύνη. Το γεγονός αυτό δημιούργησε ένταση στις σχέσεις των κατοίκων του Ααρσαλ και του λιβανικού στρατού. Ο αντίκτυπος της σύρραξης στη Συρία επεκτείνεται στον Λίβανο. Οι μαχητές της σιιτικής Χεζμπολάχ συμμετέχουν μαζικά και επισήμως στο πλευρό των δυνάμεων του καθεστώτος στις συγκρούσεις στην στρατηγικής σημασίας πόλη Κουσάιρ. Δύο ρουκέτες έπεσαν χθες για πρώτη φορά στον νότιο τομέα της Βηρυτού, προπύργιο της Χεζμπολάχ, μετά τις δηλώσεις του ηγέτη της Χεζμπολάχ Χάσαν Νασράλα σύμφωνα με τις οποίες η οργάνωση να παραμείνει στο πλευρό του συριακού καθεστώτος μέχρι την τελική νίκη.

Σχετικά άρθρα