Γίγαντες με λουκάνικο χωριάτικο στο φούρνο

<div class="rr_ingredients">
<h3><span style="font-size: small;">Τι χρειαζόμαστε:</span></h3>
<div class="rr_ingredients">
<ul class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">500 γρ. γίγαντες Φλωρίνης</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">500 γρ. χωριάτικα λουκάνικα (μοσχάρι)</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1 κρεμμύδι ξερό</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">2 φρέσκα κρεμμυδάκια</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1 πράσο</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">3 καρότα</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1 πιπεριά Φλωρίνης, 1 πράσινη και 1 πορτοκαλί</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">2 κ.σ. σέλινο</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">2 κ.σ. μαϊντανό</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">2 κ.σ. άνηθο</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1 κουτί χυμό ντομάτας</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">2 ποτήρια νερό</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Ελαιόλαδο</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Αλάτι</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Πιπέρι</span></li>
</ul>
</div>
</div>
<div class="rr_steps">
<h3><span style="font-size: small;">Πώς το κάνουμε:</span></h3>
<ol class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Απο το προηγούμενο βράδυ έχουμε βάλει τους γίγαντες στο νερό. Τους βράζουμε σε χύτρα ταχύτητας και αφού έχουν μαλακώσει τους σουρώνουμε και τους τοποθετούμε σε γάστρα.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Κόβουμε το λουκάνικο σε κομμάτια και το τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο. Το τοποθετούμε και αυτό στη γάστρα.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι λάδι και τσιγαρίζουμε 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο πράσο, ψιλοκομμένες πιπεριές φλωρίνης, πράσινη και πορτοκαλί και ψιλοκομμένα καρότα.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Προσθέτω ντομάτα pumarro, και αφού αρχίζει να βράζει προσθέτω λίγο νερό. Αλατοπιπερώνω.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Αφού πάρει μία βράση συμπληρώνω άνηθο, μαϊντανό και σέλινο και το αφήνω λίγο 5 λεπτά ακόμα.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Αποσύρουμε απο τη φωτιά και ρίχνουμε το μείγμα μέσα στη γάστρα.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Ανακατεύω να ενωθούν με τους γίγαντες και τα λουκάνικα.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Ψήνω στους 190 με κλειστό το καπάκι της γάστρας, για δύο ώρες περίπου. Ελέγχω μήπως χρειστεί επιπλέον νερό.</span></li>
</ol>
<p><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.sintagespareas.gr</span></p>
</div>

Σχετικά άρθρα