Γαύρος μαρινάτος

<div class="recipe-ingredients-container matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title"><span style="font-size: small;">Υλικά Συνταγής</span></h3>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span style="font-size: small;">1 κιλό γαύρο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">150 γραμ. αλάτι χοντρό</span></li>
<li><span style="font-size: small;">700 ml ξύδι από κρασί</span></li>
<li><span style="font-size: small;">ηλιέλαιο όσο χρειαστεί</span></li>
<li><span style="font-size: small;">προαιρετικά αρωματίζουμε με σκόρδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">καυτερή πιπερίτσα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">πολύχρωμα πιπέρια χοντροσπασμένα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">βότανα</span></li>
</ul>
</div>
<div class="uk-width-large-6-10 uk-width-medium-1-1 uk-width-small-1-1">
<div class="single-recipe-instructions matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title animated pulse"><span style="font-size: small;">Εκτέλεση</span></h3>
<p class="m_3686222500309908674p1"><span style="font-size: small;"><span class="m_3686222500309908674s1">Από το Μάιο μέχρι και τα μέσα Σεπτέμβρη που η θάλασσα είναι ακόμα ζεστή, είναι η ιδανική περίοδος, για να βρούμε γαύρο χοντρό και μεγάλο, για να γίνει ο γαύρος μαρινάτος τέλειος. </span>Καθαρίζουμε πρώτα τα ψάρια. Τραβάμε το κεφάλι με μια κίνηση και αφαιρούμε μαζί και τα εντόσθια. Πλένουμε και στραγγίζουμε σε σουρωτήρι. Σε ένα μπολ, βάζουμε σειρά σειρά μια στρώση γαύρο, πασπαλίζουμε αλάτι και ξανά γαύρο. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.<span class="m_3686222500309908674Apple-converted-space"> </span>Στο τέλος περιχύνουμε το γαύρο με το ξύδι, φροντίζοντας να καλυφθούν όλα τα ψάρια καλά.<span class="m_3686222500309908674Apple-converted-space"> </span>Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε για 8 ώρες στον πάγκο της κουζίνας σε δροσερό σημείο.<span class="m_3686222500309908674Apple-converted-space"> </span>Αποφεύγω να βάλω το γαύρο με το ξύδι στο ψυγείο γιατί δεν μαρινάρεται σωστά.<span class="m_3686222500309908674Apple-converted-space"> </span>Όταν περάσουν οι 8 ώρες, πιάνουμε ένα ένα γαύρο και με τα δάχτυλα ανοίγουμε το ψάρι πεταλούδα. Δηλαδή χωρίζουνε τα δυο φιλέτα φροντίζοντας να κρατηθούν ενωμένα. Τραβάμε και αφαιρούμε το κόκκαλο. Φεύγει πολύ εύκολα, αφού ο γαύρος μαρινάτος έχει ψηθεί στο αλάτι και το ξύδι και έχει μαλακώσει σωστά.<span class="m_3686222500309908674Apple-converted-space"> </span>Βάζουμε τα ενωμένα φιλέτα γαύρου μαρινάτου σε ένα γυάλινο κατά προτίμηση μπολ, σε σειρές και δημιουργούμε στρώσεις από φιλέτα.<span class="m_3686222500309908674Apple-converted-space"> </span>Εάν θέλουμε τώρα, μπορούμε να βάλουμε λίγο ψιλοκομμένο σκόρδο, ψιλοκομμένη καυτερή πιπερίτσα ή βότανα.<span class="m_3686222500309908674Apple-converted-space"> </span>Αφού στρώσουμε όλα τα φιλέτα γαύρου, περιχύνουμε με ηλιέλαιο φροντίζοντας να καλυφθούν καλά όλα τα φιλέτα γαύρου. Σκεπάζουμε και διατηρούμε το γαύρο στο ψυγείο για 2 περίπου μήνες.<span class="m_3686222500309908674Apple-converted-space"> </span></span></p>
<p class="m_3686222500309908674p1"><span style="font-size: small;"><span class="m_3686222500309908674Apple-converted-space">πηγή: http://www.argiro.gr</span></span></p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα