Συνταγή για Falafel

<h3><span style="font-size: small;">Τι χρειαζόμαστε:</span></h3>
<div class="rr_ingredients">
<ul class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1 φλ ξηρα ρεβυθια</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1 φλ φαβα</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1/2 φλ κρεμμυδι τριμμενο</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">3 κουνιτσες σκορδο</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1 φλ νερο</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1/2 φλ σισαμι</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1/2 φλ αλευρι σκληρο</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1/4 κους κους(πλιγουρι)</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1/4 φλ μαιντανο ψιλοκκομενο</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1/4 κ.γ αλατι</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">2 κ.σ κυμινο</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">2 κ.γ κολιανδρο ξηρο</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">2 κ.γ σοδα μαγειρεματος</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1/2 κ.γ πιπερι καγιεν</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1/4 κ.γ πιπερι μαυρο</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">λαδι για τηγανισμα</span></li>
</ul>
<div class="recipe">
<div class="rr_steps">
<h3><span style="font-size: small;">Πώς το κάνουμε:</span></h3>
<div class="rr_im_step">
<div class="rr_im_steptext"><span style="font-size: small;"><strong>1)</strong>Βαζετε την φαβα και τα ρεβυθια απο το βραδυ να φουσκωνουν στο νερο.</span></div>
</div>
<div class="rr_im_step">
<div class="rr_im_steptext"><span style="font-size: small;"><strong>2)</strong>Tα σουρωνετε.</span></div>
</div>
<div class="rr_im_step">
<div class="rr_im_steptext"><span style="font-size: small;"><strong>3)</strong>Ριχνετε ολα τα υλικα μεσα σε ενα μικρο πολυ μιξερ. </span></div>
</div>
<div class="rr_im_step">
<div class="rr_im_steptext"><span style="font-size: small;"><strong>4)</strong>Tα αφηνετε για μια ωρα περιπου. </span></div>
</div>
<div class="rr_im_step">
<div class="rr_im_steptext"><span style="font-size: small;"><strong>5)</strong>Kανετε μικρες μπαλιτσες και τηγανιζετε μεχρι να ροδοκοκκινισουν και να ψηθουν.</span></div>
<div class="clr"><span style="font-size: small;"> </span></div>
<div class="clr"><span style="font-size: small;">Tα σερβιρετε με αραβικη πιτα και με ταχινι ντιπ.  Επισης ειναι τελεια με κομματια απο αγγουρακια τουρσι κομμενα μεσα στην πιτα.</span></div>
</div>
<div class="clr"> </div>
<div class="clr"><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.sintagespareas.gr</span></div>
</div>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα