Παντζαροσαλάτα

<h3><span style="font-size: small;">Τι χρειαζόμαστε:</span></h3>
<div class="rr_ingredients">
<ul>
<li><span style="font-size: small;">5-6 παντζάρια</span></li>
<li><span style="font-size: small;">500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό</span></li>
<li><span style="font-size: small;">5-6 σκελίδες σκόρδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">250 γρ. καρυδόψιχα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">Λίγο λάδι – ξύδι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">Αλάτι</span></li>
</ul>
<div class="recipe">
<div class="rr_steps">
<h3><span style="font-size: small;">Πώς το κάνουμε:</span></h3>
<ol class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Καθαρίζουμε τα παντζάρια και τα βράζουμε.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Λειώνουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε με το γιαούρτι.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Αφού κρυώσουν τα παντζάρια τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια, ρίχνουμε αλάτι, λάδι (περίπου 2 κουταλιές) και ξύδι και τα βάζουμε στο γιαούρτι ανακατεύοντας να πάνε παντού.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Περνάμε από το multi την καρυδόψιχα ώστε να γίνει τρίμμα χωρίς να λειώσει και προσθέτουμε στη σαλάτα.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Τοποθετούμε τη σαλάτα σε γυάλινο μπολ και γαρνίρουμε με μερικά κυβάκια παντζαριού που έχουμε κρατήσει και μερικά ολόκληρα κομμάτια καρυδιού.</span></li>
</ol></div>
</div>
<div class="rr_comments">
<h3><span style="font-size: small;">Λίγα μυστικά ακόμα</span></h3>
<p><span style="font-size: small;">Η ποσότητα του σκόρδου διαφέρει ανάλογα με το πόσο απαλή ή καυτερή θέλουμε να γίνει η σαλάτα μας.</span><br /><span style="font-size: small;">Το ανακάτεμα του γιαουρτιού με τα κυβάκια παντζαριού γίνεται απαλά ώστε να μην λειώσουν.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.sintagespareas.gr</span></p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα