Τραγανά σφολιατάκια με προσούτο, μοτσαρέλα και βασιλικό

<div class="recipe-ingredients-container matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title"><span style="font-size: small;">Υλικά Συνταγής</span></h3>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span style="font-size: small;">2 φύλλα Σφολιάτας</span></li>
<li><span style="font-size: small;">12 λεπτές φέτες προσούτο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">125 γρ. μοτσαρέλα κομμένη σε λεπτές φέτες</span></li>
<li><span style="font-size: small;">12 φύλλα φρέσκος βασιλικός</span></li>
<li><span style="font-size: small;">πιπέρι φρεσκοτριμμένο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">Διάλυμα αυγού</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κρόκος</span></li>
<li><span style="font-size: small;">3 κ.σ. γάλα φρέσκο</span></li>
</ul>
</div>
<div class="uk-width-large-6-10 uk-width-medium-1-1 uk-width-small-1-1">
<div class="single-recipe-instructions matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title animated pulse"><span style="font-size: small;">Εκτέλεση</span></h3>
<p><span style="font-size: small;"><strong>1. </strong>Απλώνουμε τα φύλλα της σφολιάτας στον πάγκο της κουζίνας. Με κουπ πατ ή με ροδάκι κόβουμε 6 στρογγυλούς δίσκους από το κάθε φύλλο. Διπλώνουμε στη μέση 1 φέτα προσούτο και τη βάζουμε στο μισό σφολιατάκι. Τοποθετούμε επάνω 1 λεπτή φέτα μοτσαρέλα και 1 φύλλο βασιλικό. Τρίβουμε πιπέρι.</span><br /><span style="font-size: small;"><strong>2. </strong>Αφού τα γεμίσουμε όλα βρέχουμε ελαφρά με τις άκρες των δακτύλων την περίμετρο και διπλώνουμε σε μισοφέγγαρο. Με πιρούνι πατάμε γύρω γύρω τις ενώσεις να κολλήσουν.</span><br /><span style="font-size: small;"><strong>3. </strong>Τα αραδιάζουμε (12 σε σύνολο) σε λαμαρίνα με λαδόκολλα. Χτυπάμε τον κρόκο με το γάλα και τ’ αλείφουμε με πινέλο. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C 20΄-25΄ μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.argiro.gr</span></p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα