Ρεβυθοκεφτέδες με ταραμά και ντιπ από ταχίνι

<div class="recipe-ingredients-container matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title"><span style="font-size: small;">Υλικά Συνταγής</span></h3>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span style="font-size: small;">250 γραμμ. ρεβίθια βρασμένα και καλά στραγγισμένα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 κ.σ. ταραμάς λευκός</span></li>
<li><span style="font-size: small;">4 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους ψιλοκομμένα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/2 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος</span></li>
<li><span style="font-size: small;">3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο και στυμμένο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/2 λεμόνι (χυμός)</span></li>
<li><span style="font-size: small;">φρεσκοτριμμένο πιπέρι</span></li>
</ul>
<h5 class="recipe-ingredients-subtitle"><span style="font-size: small;">Για το ντιπ με ταχίνι</span></h5>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span style="font-size: small;">1 φλ. τσαγιού ταχίνι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">5 κ.σ. νερό</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 λεμόνι (χυμός)</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κ.σ. πάπρικα καυτερή</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κ.γλ. αλάτι</span></li>
</ul>
</div>
<div class="uk-width-large-6-10 uk-width-medium-1-1 uk-width-small-1-1">
<div class="single-recipe-instructions matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title animated pulse"><span style="font-size: small;">Εκτέλεση</span></h3>
<p><span style="font-size: small;">Για τους ρεβυθοκεφτέδες με ταραμά, τα ρεβύθια μπορεί να είναι περίσσευμα από προηγούμενο μαγείρεμα ή απλά νεροβρασμένα. Πρέπει όμως να είναι πολύ καλά στραγγισμένα. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα λιώνουμε με πιρούνι ή με το χέρι. Στύβουμε καλά το μουλιασμένο ψωμί και το ψιχουλιάζουμε στο μείγμα. Προσθέτουμε τον ταραμά, τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια, το τριμμένο ξερό κρεμμύδι, τον άνηθο και το μαϊντανό ψιλοκομμένα, στύβουμε το λεμόνι και τρίβουμε μπόλικο πιπέρι. Αλατίζουμε μόνο αφού δοκιμάσουμε, γιατί ο ταραμάς είναι αλμυρός. Ζυμώνουμε πολύ καλά το μείγμα, όπως όταν κάνουμε κανονικά κεφτεδάκια. Πλάθουμε κεφτέδες, τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε για 2λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν. Τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.</span></p>
<span style="font-size: small;"><strong>Συνοδεύουμε με ένα ντιπ με ταχίνι τους ρεβυθοκεφτέδες με ταραμά</strong></span>
<p><span style="font-size: small;">Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε μπολ και ανακατεύουμε με πιρούνι ή σύρμα. Βάζουμε το αραιό ντιπ με ταχίνι σε μπολάκι και τους ρεβυθοκεφτέδες σε πιατέλα. Βουτάμε κάθε κεφτεδάκι στο ντιπ και απολαμβάνουμε.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.argiro.gr</span></p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα