ΚΚΕ: Προετοιμάζουν το έδαφος για ανοιχτή στρατιωτική επέμβαση στη Συρία

Το σχόλιο του ΚΚΕ για την απόφαση του Συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ σχετικά με τη Συρία:

Η απόφαση του Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών, που ανοίγει επίσημα το δρόμο για εφοδιασμό με όπλα των λεγόμενων αντικαθεστωτικών της Συρίας από τα κράτη μέλη της ΕΕ, αποτελεί κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής επίθεσης σε βάρος του συριακού λαού. Αυτή η απόφαση αναβαθμίζει την πολύμορφη στρατιωτική, οικονομική και διπλωματική στήριξη που δίνει η ΕΕ, το ΝΑΤΟ μαζί με την Τουρκία, το Κατάρ και τη Σαουδική Αραβία, προς τη λεγόμενη συριακή αντιπολίτευση και προετοιμάζει το έδαφος για μια ανοιχτή στρατιωτική επέμβαση.

Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ που ψήφισε τη συγκεκριμένη απόφαση, επιβεβαιώνοντας την εμπλοκή της στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς σε βάρος του λαού της Συρίας. Είναι πολλαπλά εκτεθειμένες και εκείνες οι πολιτικές δυνάμεις που υποστηρίζουν τον ευρωμονόδρομο και την ιμπεριαλιστική συμμαχία της ΕΕ.

Ο ελληνικός λαός πρέπει να απαιτήσει άμεση απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις επεμβάσεις. Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας και όλες οι στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα και να επιστρέψουν τα ελληνικά στρατεύματα που συμμετέχουν σε ιμπεριαλιστικές αποστολές.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα