Αθώο τιραμισού

<div class="recipe-ingredients-container matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title"><span style="font-size: small;">Υλικά Συνταγής</span></h3>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span style="font-size: small;">2 πακέτα μπισκότα σαβουαγιάρ</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 κ.σ. ζάχαρη</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 κ.σ. στιγμιαίος καφές</span></li>
<li><span style="font-size: small;">3 κ.σ. αμαρέτο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 φλ. βραστό νερό</span></li>
</ul>
<h5 class="recipe-ingredients-subtitle"><span style="font-size: small;">Για την κρεμα τυριού</span></h5>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span style="font-size: small;">2 πακέτα τυρί κρέμα light σε θερμοκρασία δωματίου</span></li>
<li><span style="font-size: small;">4 κ.σ. ζάχαρη (ίσως και λίγο επιπλέον κατά βούληση)</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 συσκευασία (500 γρ.) φυτική κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρευστη μορφή και παγωμένη</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 φλ. ξύσμα σοκολάτας</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 κ.σ. κακάο για το σερβίρισμα</span></li>
</ul>
</div>
<div class="uk-width-large-6-10 uk-width-medium-1-1 uk-width-small-1-1">
<div class="single-recipe-instructions matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title animated pulse"><span style="font-size: small;">Εκτέλεση</span></h3>
<p><span style="font-size: small;">Γι’ αυτό το τιραμισού χωρίς αυγά, βάζουμε σε ένα μπολ τον καφέ και τη ζάχαρη, το αμαρέτο και το βραστό νερό. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει. Βουτάμε τη μια συσκευασία σαβουαγιάρ στον καφέ και κάνουμε μια στρώση σε τετράγωνο πυρίμαχο σκεύος.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Σε ένα μπολ, βάζουμε το τυρί και τη ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψουν, σε χαμηλή ταχύτητα για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε τη χτυπημένη κρέμα. Χτυπάμε για 1 λεπτό στη μεσαία ταχύτητα. (Δεν παραχτυπάμε το μείγμα).</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Απλώνουμε τη μισή κρέμα τυριού στα σαβουαγιάρ. Πασπαλίζουμε το μισό ξύσμα σοκολάτας. Βουτάμε τα υπόλοιπα σαβουαγιάρ στον καφέ και τα κάνουμε από πάνω στρώση.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα τυριού και πασπαλίζουμε με το ξύσμα σοκολάτας. Λίγο πριν σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με κακάο.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.argiro.gr</span></p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα