Σουπιές με σπανάκι

<div class="recipe-ingredients-container matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title"><span style="font-size: small;">λικά Συνταγής</span></h3>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span style="font-size: small;">700 γρ. σουπιά καθαρισμένη</span></li>
<li><span style="font-size: small;">500 γρ. ή 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε μισές ροδέλες</span></li>
<li><span style="font-size: small;">100 γρ. ελαιόλαδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">130 γρ. λευκό κρασί</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 μεσαία ντομάτα περασμένη στον τρίφτη</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κουτ. γλυκού αλάτι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κουτ. γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού (μόνο το κίτρινο)</span></li>
<li><span style="font-size: small;">30 γρ. μουστάρδα (για μια πιο ιδιαίτερη γεύση)</span></li>
<li><span style="font-size: small;">600 γρ. σπανάκι (μόνο τα φύλλα)</span></li>
</ul>
</div>
<div class="uk-width-large-6-10 uk-width-medium-1-1 uk-width-small-1-1">
<div class="single-recipe-instructions matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title animated pulse"><span style="font-size: small;">Εκτέλεση</span></h3>
<span style="font-size: small;"><strong>Προετοιμασία για τις σουπιές με σπανάκι</strong></span>
<p><span style="font-size: small;">Αν οι σουπιές είναι κατεψυγμένες, τις βγάζουμε από τη συσκευασία και τις βάζουμε σε τρυπητό σκεύος, πάνω από ένα βαθύ μπολ, το οποίο θα μαζεύει τα υγρά. Σκεπάζουμε το σκεύος με μια βρεγμένη πετσέτα ή με μεμβράνη κατάλληλη για τρόφιμα και το τοποθετούμε στο θάλαμο συντήρησης του ψυγείου. Οι σουπιές έχουν αποψυχθεί μόλις αποκτήσουν τη σχετική ελαστικότητά τους. Ξεπλένουμε τις σουπιές κάτω από τρεχούμενο νερό και τις βάζουμε να στραγγίξουν πολύ καλά. Έπειτα κόβουμε την κάθε σουπιά στη μέση χωρίζοντας το σώμα και τα πλοκάμια. Κόβουμε τα πλοκάμια στη μέση και ψιλοκόβουμε το υπόλοιπο. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε το ελαιόλαδο με το κρεμμύδι έως ότου γυαλίσει. Ρίχνουμε τις σουπιές και τσιγαρίζουμε για 1 λεπτό. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 7 λεπτά. Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα. Μετά από 3 λεπτά χαμηλώνουμε την φωτιά, ρίχνουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για άλλα 3 λεπτά. Έπειτα ρίχνουμε το σπανάκι από το οποίο έχουμε καθαρίσει και κρατήσει μόνο τα φύλλα. Αναδεύουμε συνεχώς και το αφήνουμε να μαγειρευτούν οι σουπιές με σπανάκι για 7 λεπτά. Κατόπιν, προσθέτουμε το αλάτι και το ξύσμα λεμονιού και αφήνουμε για άλλα 8 λεπτά ανακατεύοντας κάθε τόσο προσεκτικά. Τέλος, προσθέτουμε τη μουστάρδα, ανακατεύουμε και σβήνουμε τη φωτιά σκεπάζοντας την κατσαρόλα.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.argiro.gr</span></p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα