Πίτσα Σικάγο με αφράτη ζύμη

<div class="recipe-ingredients-container matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title"><span style="font-size: small;">Υλικά Συνταγής</span></h3>
<h5 class="recipe-ingredients-subtitle"><span style="font-size: small;">Ζύμη (για 2 πίτσες)</span></h5>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span style="font-size: small;">400 γραμ. αλεύρι δυνατό</span></li>
<li><span style="font-size: small;">100 γραμ καλαμποκάλευρο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">350 ml χλιαρό νερό</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 φακελάκι (8 γραμ.) ξηρή μαγιά</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/2 κ.γ ζάχαρη</span></li>
<li><span style="font-size: small;">3 κ.σ. βούτυρο λιωμένο (χλιαρό)</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1½ κ.γ αλάτι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κ.γ αποξηραμένα βότανα προαιρετικά (ρίγανη- βασιλικό-θυμάρι)</span></li>
<li><span style="font-size: small;">4 κ.σ βούτυρο μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου</span></li>
</ul>
<h5 class="recipe-ingredients-subtitle"><span style="font-size: small;">Σάλτσα ντομάτας (ποσότητες υλικών για κάθε πίτσα)</span></h5>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span style="font-size: small;">1 συσκευασία αποφλοιωμένες ντομάτες ή ψιλοκομμένες (400 γρ.)</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 κουταλιές βούτυρο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 σκελίδες σκόρδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 μικρο κρεμμύδι ψιλοκομμένο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κ.γ. ζάχαρη</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κ.σ. πελτέ ντομάτας</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/2 φλ. πλατύφυλλος βασιλικός</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 /2 κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη</span></li>
<li><span style="font-size: small;">αλάτι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">φρεσκοτριμμένο πιπέρι</span></li>
</ul>
<h5 class="recipe-ingredients-subtitle"><span style="font-size: small;">Γέμιση (ποσότητες υλικών για κάθε πίτσα)</span></h5>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span style="font-size: small;">3 μπάλες φρέσκια μοτσαρέλα των 125 γραμ. (ή μοτσαρέλα μπαστούνι)</span></li>
<li><span style="font-size: small;">4 κ.σ. παρμεζάνα (γεμάτες)</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 χωριάτικα λουκάνικα ψιλοκομμένα χωρίς το περίβλημα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 πιπεριά πράσινη</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 πιπεριά κόκκινη</span></li>
</ul>
</div>
<div class="uk-width-large-6-10 uk-width-medium-1-1 uk-width-small-1-1">
<div class="single-recipe-instructions matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title animated pulse"><span style="font-size: small;">Εκτέλεση</span></h3>
<h3 class="m_-9204007712035139755p3"><span class="m_-9204007712035139755s2" style="font-size: small;">Για την αφράτη ζύμη για πίτσα</span></h3>
<p class="m_-9204007712035139755p3"><span class="m_-9204007712035139755s2" style="font-size: small;">*Η ζύμη μας δίνει δυο πίτσες, για ταψί 26 εκατοστών<span class="m_-9204007712035139755Apple-converted-space"> </span></span></p>
<p class="m_-9204007712035139755p3"><span style="font-size: small;"><span class="m_-9204007712035139755s2">Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το καλαμποκάλευρο, το αλάτι, τη ζάχαρη και τη μαγιά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Βάζουμε το γάντζο για το ζύμωμα. Προσθέτουμε το νερό, ζυμώνουμε και τέλος ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενωθούν τα υλικά σε ζύμη, περιπου για 1-2 λεπτά. </span><span class="m_-9204007712035139755s2">Αυξάνουμε την ταχύτητα στο μίξερ και ζυμώνουμε για περίπου 5 λεπτά,  μέχρι η ζύμη να γίνει απαλή και ελαστική. </span><span class="m_-9204007712035139755s2">Ρίχνουμε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο μέσα σε ένα μπολ και αλείφουμε όλη την επιφάνεια του.  Ζυμώνουμε λίγο τη ζύμη της πίτσας με τα χέρια επάνω στον πάγκο εργασίας, μαζεύουμε όλες τις ενώσεις από κάτω και τοποθετούμε την μπάλα ζύμης μέσα στο λαδωμένο μπολ  και καλύπτουμε με μεμβράνη κουζίνας. </span><span class="m_-9204007712035139755s2">Αφήνουμε τη ζύμη να διπλασιαστεί σε όγκο, περίπου για <a><span class="m_-9204007712035139755s4">1 ώρα</span></a> και 15 λεπτά, ανάλογα με τη θερμοκρασία του χώρου. </span><span class="m_-9204007712035139755s2">Αφού διπλασιαστεί η ζύμη τη βγάζουμε στην επιφάνεια εργασίας. </span><span class="m_-9204007712035139755s2">Με έναν πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο, περίπου 35 επί 45 εκατοστά. </span><span class="m_-9204007712035139755s2">Απλώνουμε με το χέρι ή με μαλακή σπάτουλα το μαλακό βούτυρο  (όχι λιωμένο) σε όλη την επιφάνεια του φύλλου, αφήνοντας <a><span class="m_-9204007712035139755s4">1 -1/2</span></a> εκατοστά κενό περιμετρικά του φύλλου.<span class="m_-9204007712035139755Apple-converted-space"> </span></span><span class="m_-9204007712035139755s2">Τυλίγουμε το φύλλο σε ρολό σφιχτό. Η ένωση πάντα προς τα κάτω στον πάγκο. </span><span class="m_-9204007712035139755s2">Κόβουμε το ρολό στη μέση και κάθε κομμάτι το διπλώνουμε σαν φάκελο, με 3 βόλτες. Μαζεύουμε τις ενώσεις απο κάτω και ξαναβάζουμε τη ζύμη (και τα δυο κομμάτια) στο λαδωμένο μπολ.  Αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.<span class="m_-9204007712035139755Apple-converted-space">  </span>Ταυτόχρονα, φουσκώνει και παγώνουν οι στρώσεις ζύμης  για πιο μπισκοτένιο αποτέλεσμα.<span class="m_-9204007712035139755Apple-converted-space"> </span></span><span class="m_-9204007712035139755s2">Λαδώνουμε ένα ταψάκι 26 εκατοστών.<span class="m_-9204007712035139755Apple-converted-space"> </span></span><span class="m_-9204007712035139755s2">Ανοίγουμε τη ζύμη με πλάστη σε μεγάλη διάμετρο, ώστε να καλύψει τη βάση και τα πλαϊνά του ταψιού. Μην αλευρώνετε καθόλου.  Είναι περιττό και θα χαλάσει τη μπισκοτενια υφή της ζύμης.<span class="m_-9204007712035139755Apple-converted-space"> </span></span><span class="m_-9204007712035139755s2">Αν ειναι πολύ κρύα η ζύμη αφήστε την λίγο να ξεκουραστεί και να μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου. <span class="m_-9204007712035139755Apple-converted-space"> </span></span><span class="m_-9204007712035139755s2">Απλώνουμε στη βαση κομμάτια φέτες μοτσαρέλα, το λουκάνικο κι ό,τι άλλο υλικό θέλουμε, ρίχνουμε 2-3 κουταλιές σάλτσα και επαναλαμβάνουμε με τα τυριά και και το λουκάνικο. Έπειτα καλύπτουμε την επιφανεια με παχιά σάλτσα ντομάτας . </span><span class="m_-9204007712035139755s2">Τέλος, πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα.<span class="m_-9204007712035139755Apple-converted-space"> </span></span><span class="m_-9204007712035139755s2">Προθερμαίνουμε τον φούρνο στην πιο δυνατή θερμοκρασία, 220-250 βαθμούς.<span class="m_-9204007712035139755Apple-converted-space"> </span></span><span class="m_-9204007712035139755s2">Ψήνουμε για περιπου 35 λεπτά μέχρι η ζύμη να ροδίσει καλά.<span class="m_-9204007712035139755Apple-converted-space"> </span></span>Αφήνουμε να σταθεί για 15 λεπτά κι έπειτα ξεφορμάρουμε πάνω σε δίσκο. Κόβουμε με προσοχή, γιατί η καρδιά της πίτσας θα τρέχει λιωμένα τυριά και σάλτσα.<span class="m_-9204007712035139755Apple-converted-space"> </span></span></p>
<h3 class="m_-9204007712035139755p3"><span style="font-size: small;">Για τη σάλτσα</span></h3>
<p class="m_-9204007712035139755p3"><span style="font-size: small;"><span class="m_-9204007712035139755s2">Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Αφήνουμε να γίνει διάφανο για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο, σπασμένο η ψιλοκομμένο, και τον πελτέ και σοτάρουμε για 1 λεπτό ανακατεύοντας.<span class="m_-9204007712035139755Apple-converted-space">  </span></span><span class="m_-9204007712035139755s2"><span class="m_-9204007712035139755Apple-converted-space"> </span>Ρίχνουμε μέσα τις ντομάτες, τη ζάχαρη, τα βότανα, και το αλατοπίπερο και φέρνουμε σε σημείο βρασμού. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε τη σάλτσα με καπάκι, για περίπου 30 λεπτά μέχρι να πυκνώσει </span><span class="m_-9204007712035139755s2">πολύ. Στο τέλος προσθέτουμε τον φρέσκο βασιλικό και τη ρίγανη, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Αφήνουμε τη σάλτσα στην άκρη.</span></span></p>
<h3 class="m_-9204007712035139755p3"><span class="m_-9204007712035139755s2" style="font-size: small;">Για τα λουκάνικα<span class="m_-9204007712035139755Apple-converted-space"> </span></span></h3>
<p class="m_-9204007712035139755p3"><span class="m_-9204007712035139755s2" style="font-size: small;">Ψιλοκόβουμε τα λουκάνικα και τα σοτάρουμε σε στεγνό τηγάνι για λίγα λεπτά. Τα αφήνουμε στην άκρη μεχρι να γεμίσουμε την πίτσα.<span class="m_-9204007712035139755Apple-converted-space"> </span></span></p>
<p class="m_-9204007712035139755p3"><span class="m_-9204007712035139755s2" style="font-size: small;"><span class="m_-9204007712035139755Apple-converted-space">πηγή: http://www.argiro.gr</span></span></p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα