Τυρόπιτα με σφολιάτα

<div class="recipe-ingredients-container matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title"><span style="font-size: small;">Υλικά Συνταγής</span></h3>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span style="font-size: small;">2 φύλλα σφολιάτα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κρόκο αυγού</span></li>
<li><span style="font-size: small;">4 κ.σ γάλα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">λίγο σουσάμι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">λίγο μαυροσούσαμο</span></li>
</ul>
<h5 class="recipe-ingredients-subtitle"><span style="font-size: small;">Για τη γέμιση</span></h5>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span style="font-size: small;">400 γραμ. φέτα σκληρή (βαρελίσια)</span></li>
<li><span style="font-size: small;">πιπέρι φρεσκοτριμμένο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">½ φλ. ελαιόλαδο για τα φύλλα</span></li>
</ul>
</div>
<div class="uk-width-large-6-10 uk-width-medium-1-1 uk-width-small-1-1">
<div class="single-recipe-instructions matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title animated pulse"><span style="font-size: small;">Εκτέλεση</span></h3>
<p><span style="font-size: small;">Ξεπαγώνουμε το έτοιμο φύλλο και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Ανοίγουμε τη συσκευασία και κόβουμε κάθε φύλλο σφολιάτας στην μέση. Κόβουμε κάθετα στη μεγαλύτερη πλευρά. Τρίβουμε τη φέτα σε τρίμματα και ρίχνουμε μπόλικο πιπέρι. Αυτή η μοναδική τυρόπιτα με σφολιάτα γίνεται πιο τραγανή, γιατί έχει διαφορετική τεχνική στο δίπλωμα του φύλλου. Κάθε κομμάτι φύλλο σφολιάτας το ανοίγουμε σε πιο λεπτό με τον πλαστή. Αν χρειάζεται αλευρώνουμε ελαφρά τη σφολιάτα για να μην κολλάει στον πάγκο. Απλώνουμε το ένα φύλλο πάνω στον πάγκο.  Αλείφουμε ολόγυρα με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με τρίμματα φέτας. Απλώνουμε από πάνω το δεύτερο φύλλο. Λαδώνουμε και ρίχνουμε σε στρώση, τρίμματα φέτας. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και τελειώνουμε με σκέτο φύλλο (χωρίς φέτα). Τυλίγουμε σε ρολό και τραβάμε ελαφρά να μακρύνει το μήκος του ρολού. Κόβουμε σε φέτες 2-3 εκατοστών. Τις βάζουμε σε λαδωμένο ταψί, σχηματίζοντας βεντάλια. Η μία φέτα να μισοκαλύπτει την άλλη. Χτυπάμε τον κρόκο, το γάλα και το ελαιόλαδο και αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας. Πασπαλίζουμε σουσάμι και μαυροσούσαμο. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για 10 λεπτά για να πάρει όγκο η σφολιάτα. Κατόπιν, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 170 βαθμούς και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30 λεπτά επιπλέον, μέχρι να ροδίσει καλά η τυρόπιτα, να ψηθεί σωστά και να γίνει τραγανή και η βάση της. Αν θέλετε, στο τελευταίο τέταρτο, ανάψτε μόνο την κάτω αντίσταση και βάλτε το ταψί στην κάτω τελευταία σχάρα του φούρνου.  Έτσι θα ψηθεί σωστά και θα τραγανίσει η βάση της τυρόπιτας. Αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά στον πάγκο κι έπειτα σερβίρουμε.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.argiro.gr</span></p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα