Γιουβαρλάκια κοκκινιστά με ντομάτα

<div class="recipe-ingredients-container matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title"><span style="font-size: small;">Υλικά Συνταγής</span></h3>
<h5 class="recipe-ingredients-subtitle"><span style="font-size: small;">Για τα γιουβαρλάκια</span></h5>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span style="font-size: small;">500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 αυγό</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 μέτριο ξερό κρεμμύδι τριμμένο (ή πολύ ψιλοκομμένο)</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 καρότο ψιλοτριμμένο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/4 φλ. ελαιόλαδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/4 φλ. ρύζι Καρολίνα ή γλασέ</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">αλάτι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">φρεσκοτριμμένο πιπέρι</span></li>
</ul>
<h5 class="recipe-ingredients-subtitle"><span style="font-size: small;">Για τη σάλτσα ντομάτας</span></h5>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span style="font-size: small;">1/4 φλ. ελαιόλαδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 πατάτες κομμένες σε μέγεθος μπουκιάς</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 φλ. τριμμένη ντομάτα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 φλ. νερό</span></li>
<li><span style="font-size: small;">αλάτι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">πιπέρι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">κοτσάνια από άνηθο και μαϊντανό</span></li>
</ul>
</div>
<div class="uk-width-large-6-10 uk-width-medium-1-1 uk-width-small-1-1">
<div class="single-recipe-instructions matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title animated pulse"><span style="font-size: small;">Εκτέλεση</span></h3>
<p><span style="font-size: small;">Γιουβαρλάκια κοκκινιστά και αφράτα, με δεμένη σάλτσα ντομάτας. Παραδοσιακή συνταγή με Μικρασιάτικες καταβολές.</span></p>
<h2><span style="font-size: small;">Για τα κοκκινιστά Γιουβαρλάκια</span></h2>
<p><span style="font-size: small;">Σε ένα μπολ, βάζουμε τον κιμά, το αβγό, το ρύζι, το κρεμμύδι, το καρότο, το ελαιόλαδο, τα μυρωδικά και αλατοπίπερο. Ζυμώνουμε πολύ καλά τα υλικά μέχρι ο κιμάς να αλλάξει χρώμα και να ασπρίσει. Πλάθουμε μικρές μπαλίτσες σε μέγεθος καρυδιού και τις αραδιάζουμε σε ένα δίσκο. Για σπυρωτό ρύζι στα γιουβαρλάκια, το μουλιάζουμε σε νερό για 15 λεπτά.</span></p>
<h2><span style="font-size: small;">Για την σάλτσα ντομάτας</span></h2>
<p><span style="font-size: small;">Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα πλασοτέ και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3 λεπτά. Προσθέτουμε τις πατάτες, ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 3 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε το νερό, τη ντομάτα και τα κοτσάνια από άνηθο και μαϊντανό. Σκεπάζουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 10 λεπτά. Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια και όλα μαζί τα ρίχνουμε στη σάλτσα ντομάτας. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε τα γιουβαρλάκια με τη σάλτσα ντομάτας για περίπου 25 με 30 λεπτά  σε μέτρια φωτιά μέχρι να πυκνώσει η σάλτσα. Τέλος αλατοπιπερώνουμε τα κοκκινιστα γιουβαρλάκια.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.argiro.gr</span></p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα