Στις 2 Ιουνίου το 1ο Φεστιβάλ «Ευ Ζην»

Το 1ο Φεστιβάλ “Ευ Ζην” καλεί τους επισκέπτες να συμμετάσχουν σε αθλητικές δραστηριότητες: τρέξιμο (5χλµ), ποδηλατοδρομία (15χλµ) και καγιάκ (open race 3 χλµ). Οι αθλητές μπορούν να συμμετάσχουν χωριστά στο κάθε άθληµα ή σε οποιοδήποτε πιθανό συνδυασµό επιθυµούν.
Οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν οµιλίες για θέματα διατροφής, πρόληψης και θετικής ψυχολογίας. Θα έχουν, επίσης, τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε σεµινάρια εναλλακτικών θεραπειών (βιωματικό εργαστήρι µουσικοθεραπείας, yoga,  reiki, tai chi, ρεφλεξολογία, διαλογισμός). Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και παιχνίδια για τους μικρούς φίλους.
Στο χώρο του φεστιβάλ θα υπάρχει και Μονάδα Κινητού Μαστογράφου.
Το 1ο Φεστιβάλ “Ευ Ζην” θα κλείσει με τελετή απονομής και πάρτυ µε live µουσική και αθλητικές επιδείξεις.
Εγγραφές
Εκτός από τη διαδικτυακή φόρμα συμμετοχής, εγγραφές θα γίνονται και την ημέρα του Φεστιβάλ (μέχρι μία ώρα πριν την έναρξη του κάθε αγώνα). Το κόστος συμμετοχής είναι 10 ευρώ (για το τρέξιμο, το ποδήλατο ή το καγιάκ ή οποιοδήποτε συνδυασμό αθλημάτων).
Ποιοί είναι οι Surfers4Life
Πρόκειται για οµάδα δράσης που δημιουργήθηκε από το όραµα ενός καρκινοπαθή να διασχίσει μία θάλασσα για να ενδυναµώσει την κοινότητα των ανθρώπων που εµπλέκονται µε τον καρκίνο.
Οι Surfers4Life διοργάνωσαν µε επιτυχία τον 1o Διάπλου Αλληλεγγύης, όπου 23 αθλητές διέσχισαν τον Ευβοϊκό τον Ιούνιο του 2012 και συγκέντρωσαν χρήµατα για τρεις ΜΚΟ.  Έκτοτε διοργανώνουν και συµµετέχουν σε δράσεις προσφοράς και έµπνευσης (30ος Κλασσικός Μαραθώνιος Αθηνών για τους Γιατρούς χωρίς Σύνορα, µαγειρέµατα για όσους έχουν ανάγκη σίτισης, ενδυναµωτικές οµιλίες για τη σηµασία της συνεισφοράς, ΤedMed κ.α.).

Το πρόγραμμα του 1ου Φεστιβάλ Ευ Ζην

Ηµεροµηνία: Κυριακή, 2 Ιουνίου 2013   Τοποθεσία: Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο Σχινιά     Ώρα Εκκίνησης Τρεξίματος: 10:00 & Ώρα Προσέλευσης: 09:00     Ώρα Εκκίνησης Ποδήλατου: 11:15 & Ώρα Προσέλευσης: 10:15 (οι συμμετέχοντες θα χρησιμοποιήσουν το δικό τους ποδήλατο)     Ώρα Eκκίνησης Καγιάκ: 12.30 μ.μ. & Ώρα Προσέλευσης: 11.30 (οι συμμετέχοντες θα χρησιμοποιήσουν το δικό τους εξοπλισμό και θα διανύσουν σε αγώνα open μία απόσταση της τάξεως των 3 χλμ, το γύρο της λίμνης του Κωπηλατοδρομίου)   Ώρα Έναρξης Συμπληρωματικών Θεραπειών: 11.00   Ώρα Έναρξης Ομιλιών: 11.00   Εκκίνηση Αθληµάτων (Τρέξιµο-Ποδήλατο-Καγιάκ)   Η εκκίνηση θα γίνει μπροστά από τη μεγάλη κερκίδα του Κωπηλατοδρομίου. Οι συμμετέχοντες παρακαλούνται να βρίσκονται στην εγκατάσταση τουλάχιστον μία (1) ώρα πριν την έναρξη του αγώνα για να πραγματοποιήσουν τις απαραίτητες ενέργειες πριν τη συμμετοχή τους στα αθλήματα.   Συµπληρωµατικές Θεραπείες   Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να δοκιµάσουν ασκήσεις µουσικοθεραπείας, yoga, reiki, tai chi, sound healing, ρεφλεξολογία & διαλογισµό. Ντυθείτε άνετα!   Οµιλίες   Θα πραγµατοποιηθούν ενδυναµωτικές οµιλίες γύρω από το Ευ Ζην (διατροφή, πρόληψη, υγεία). Η παρακολούθηση των οµιλιών είναι δωρεάν και θα ξεκινήσει στις 11 πµ.   Party   Μετά το πέρας τωv οµιλιών, θα ακολουθήσει live party σε ειδικά διαµορφωµένο χώρο στο Κωπηλατοδρόµιο. Παράλληλα θα γίνει η απονοµή των ποσών στις τρεις ΜΚΟ.

Σχετικά άρθρα