Ο Νετανιάχου διατάσσει τους υπουργούς του να σωπάσουν

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου έδωσε εντολή στους υπουργούς του να μην κάνουν δηλώσεις για τη Συρία και την πιθανή αποστολή ρωσικών πυραύλων στη χώρα αυτή, μετέδωσε σήμερα ο δημόσιος ραδιοσταθμός του Ισραήλ. Η εντολή δόθηκε έπειτα από δηλώσεις του υπουργού Άμυνας Μοσέ Γιααλόν οι οποίες θεωρήθηκαν απειλητικές έναντι της Μόσχας, πρόσθεσε ο ραδιοσταθμός.

Το Ισραήλ “ξέρει τι να κάνει” αν η Ρωσία παραδώσει συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας S-300 στη Συρία, είχε δηλωσει χθες Τρίτη ο Γιααλόν. “Οι παραδόσεις (των πυραύλων) δεν έγιναν και ελπίζω ότι δεν θα γίνουν. Όμως, αν, ο μη γένοιτο, (οι S-300) φθάσουν στη Συρία, ξέρουμε τι να κάνουμε”, είχε προσθέσει, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, ο Γιααλόν υπαινίχθηκε με τον τρόπο αυτό ότι το Ισραήλ θα μπορούσε να εξαπολύσει νέες αεροπορικές επιδρομές, όπως έχει ήδη κάνει στην αρχή του μήνα κοντά στη Δαμασκό. Οι επιθέσεις αυτές είχαν στόχο, σύμφωνα με ισραηλινούς αξιωματούχους, να εμποδίσουν μεταφορές όπλων στη λιβανέζικη Χεζμπολάχ.

Η Μόσχα υπερασπίσθηκε χθες την παράδοση στη Δαμασκό των S-300, τελειοποιημένων συστημάτων εδάφους-αέρος ικανών να αναχαιτίζουν εν πτήσει αεροπλάνα ή τηλεκατευθυνόμενους πυραύλους, ως παράγοντα αποτροπής μιας ξένης επέμβασης στη Συρία.

Σχετικά άρθρα