Απίθανο ριζότο λαχανικών

<h3><span style="font-size: small;">Τι χρειαζόμαστε:</span></h3>
<div class="rr_ingredients">
<ul class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">μισό κρεμμύδι ξερό</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">μισή πιπεριά πράσινη</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">μισή πιπεριά κόκκινη</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1 μικρή μελιτζάνα</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1 κολοκυθάκι</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1 καρότο</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">2-3 μανιτάρια</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">70 γρ. ρύζι για ριζότο</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1 κρασοπότηρο λευκό κρασί</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">150 ml κρέμα γάλακτος</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1 χούφτα τριμμένη παρμεζάνα ή γραβιέρα και λίγες φλύδες</span></li>
</ul>
<h3><span style="font-size: small;">Πώς το κάνουμε:</span></h3>
<ol class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά μας σε κύβους, εκτός από τα μανιτάρια που θα τα κόψουμε σε φέτες και το καρότο σε φλύδες.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά τα λαχανικά μας.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε 1-2 λεπτα να λαδωθεί με προσοχή μην καεί.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε ζεστό νερό τόσο ώστε να σκεπαστεί το φαγητό μας, χαμηλώνουμε τη φωτιά αλατίζουμε και το αφήνουμε να βράσει.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Όταν θα έχει τραβήξει τα υγρά του δοκιμάζουμε το ρύζι (θέλουμε να κρατάει λίγο) αν χρειάζεται κι αλλο βράσιμο προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Αφού έχει τραβήξει τα υγρά του προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και μια χούφτα τριμμένο τυρί. Ανακατεύουμε να χυλώσει και σερβίρουμε.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Γαρνίρουμε με τις φλύδες του τυριού και φρέσκο τριμμένο πιπέρι.</span></li>
</ol>
<h3><span style="font-size: small;">Λίγα μυστικά ακόμα</span></h3>
<p><span style="font-size: small;">Μπορείτε να βάλετε ότι λαχανικά θέλετε και αντί για κρασί μπορείτε να βάλετε ένα φλιτζανάκι του καφέ ούζο ή βότκα.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.sintagespareas.gr</span></p>
</div>

Σχετικά άρθρα