Κεφτεδάκια νησιώτικα με ούζο

<div class="recipe-ingredients-container matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title animated pulse"><span style="font-size: small;">Υλικά Συνταγής</span></h3>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span style="font-size: small;">800 γραμ. κιμάς μοσχαρίσιος (ή ανάμεικτος μοσχάρι με χοιρινό)</span></li>
<li><span style="font-size: small;">3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί σε τρίμματα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια τριμμένα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 ώριμη μεγάλη και σφιχτή ντομάτα τριμμένη</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 κ.σ. ξίδι από κρασί</span></li>
<li><span style="font-size: small;">3 κ.σ. ούζο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 αυγό</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κ.σ. δυόσμος αποξηραμένος</span></li>
<li><span style="font-size: small;">4-5 κ.σ. δυόσμος φρέσκος ψιλοκομμένος</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος</span></li>
<li><span style="font-size: small;">αλάτι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">φρεσκοτριμμένο πιπέρι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">ελαιόλαδο για το τηγάνισμα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">λίγο αλεύρι</span></li>
</ul>
</div>
<div class="uk-width-large-6-10 uk-width-medium-1-1 uk-width-small-1-1">
<div class="single-recipe-instructions matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title"><span style="font-size: small;">Εκτέλεση</span></h3>
<p><span style="font-size: small;">Σε μια λεκάνη βάζουμε τον κιμά για τα κεφτεδάκια και τον περιχύνουμε με το ξίδι και το ούζο. Το ξίδι και το ούζο θα σπάσουν τις ίνες του κιμά και θα αφρατέψουν τα κεφτεδάκια. Κάνουμε μια λακκούβα στον κιμά και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Τρίβουμε τα κρεμμύδια πάνω στον κιμά γιατί χρειαζόμαστε τα υγρά τους στη ζύμη. Τρίβουμε και τη ντομάτα μέσα στη λεκάνη. </span><span style="font-size: small;">Ρίχνουμε το αυγό, προσθέτουμε τα μυρωδικά και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε και τα τρίμματα από το μπαγιάτικο ψωμί για να απορροφήσουν τα πλεονάζοντα υγρά. Ζυμώνουμε πάρα πολύ καλά το μείγμα του κιμά, μέχρι να μην έχει πια σβόλους και να έχει αφρατέψει καλά. Σκεπάζουμε και αφήνουμε τον κιμά στο ψυγείο το λιγότερο 30 λεπτά. </span><span style="font-size: small;">Όσο παραπάνω τον αφήσουμε τόσο πιο ωραία θα μοσχοβολάνε οι κεφτέδες. Πλάθουμε κεφτεδάκια (βουτάμε τα χέρια σε ούζο για να μην κολλάει ο κιμάς) και τα πατάμε να γίνουν πλακέ ανάμεσα στις παλάμες. </span><span style="font-size: small;">Αν θέλουμε τα αλευρώνουμε τινάζοντάς τα να φύγει το περιττό αλεύρι ή εναλλακτικά προσθέτουμε 1-2 κ.σ αλέυρι μέσα στο μείγμα του κιμά, ανακατεύουμε, πλάθουμε και τα τηγανίζουμε, πάντα σε ελαιόλαδο, για περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν. </span><span style="font-size: small;">Αφήνουμε τα νησιώτικα κεφτεδάκια σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν και τα σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές και χωριάτικη σαλάτα.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.argiro.gr</span></p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα