Αραβικό Κουσκους με μανιτάρια σιτάκε και πιπεριές

<h3><span style="font-size: small;">Τι χρειαζόμαστε:</span></h3>
<div class="rr_ingredients">
<ul class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">8 – 10 μανιτάρια σιτάκε φρέσκα</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1 πορτοκαλί πιπεριά</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1 κόκκινη πιπεριά</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1 πράσινη πιπεριά</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1 κρεμμύδι</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Λίγο μαϊντανό</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1 φλιτζάνι καλαμπόκι σπόρια</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">250 γρ. κουσκους αραβικό (ετοιμο σε 4 λεπτά)</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">250 ml βραστό νερό</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">2 κουταλιές σούπας Ελαιόλαδο</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">½ κουταλάκι κυμινο</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">½ κουταλάκι κολιανδρο τριμμένο</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Τσίλι Τριμένο</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Αλάτι</span></li>
</ul>
<h3><span style="font-size: small;">Πώς το κάνουμε:</span></h3>
<ol class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Κόβουμε το κρεμμύδι λεπτές φέτες, τις πιπεριές σε καρεδάκια, τα μανιτάρια σε φέτες και μισοβράζουμε το καλαμπόκι.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Σε ένα πλατύ ζεστό τηγάνι βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε πρώτα τα κρεμμύδια και συνεχίζουμε με τις πιπεριές και τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε να γυαλίσουν καλά, ρίχνουμε το καλαμπόκι, τον μαϊντανό και τα μπαχαρικά.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Σε μια κατσαρόλα (εκτός εστίας) βάζουμε το κουσκους, λίγο αλατάκι, λίγο λαδάκι, ρίχνουμε το βραστό νερό, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε το σκεύος με το καπάκι του για 4 λεπτά.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Όταν το κουσκους είναι έτοιμο ανακατεύουμε με τα λαχανικά και σερβίρουμε.</span></li>
</ol>
<h3><span style="font-size: small;">Λίγα μυστικά ακόμα</span></h3>
<p><span style="font-size: small;">Του πάει συνοδευτικά το γιαούρτι! Οι τολμηροί μπορούν να προσθέσουν καυτερή πράσινη πιπεριά. Καλή όρεξη!</span></p>
<p><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.sintagespareas.gr</span></p>
</div>

Σχετικά άρθρα