Αρωματικό πιλάφι με ρεβύθια και φιλέτο ψαριού

<div class="recipe-ingredients-container matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title"><span style="font-size: small;">Υλικά Συνταγής</span></h3>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span style="font-size: small;">300 γραμμ. ρεβύθια μουλιασμένα και βρασμένα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">4 κ.σ. ελαιόλαδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κ.γλ. σπόρους κύμινου</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/2 κ.γλ. σιναπόσπορο (σπόρου μουστάρδας κατά προτίμηση μαύρους ή καφέ που έχουν πιο έντονη και πικάντικη γεύση)</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/2 κ.γλ. σπόρους κακουλέ</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/2 κ.γλ. σπόρους μάραθου</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κ.γλ. κουρκουμά (σκόνη κιτρινόριζας)</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1½ φλ. ρύζι μπασμάτι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">πιπέρι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">αλάτι</span></li>
</ul>
<h5 class="recipe-ingredients-subtitle"><span style="font-size: small;">Για τη σος γιαουρτιού</span></h5>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span style="font-size: small;">1/2 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κ.σ. ελαιόλαδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">αλάτι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/2 αγγούρι πλυμένο και τριμμένο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">4 φιλέτα ψαριού με το δέρμα τους (τσιπούρα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">λαυράκι κ.λπ.)</span></li>
<li><span style="font-size: small;">250 γραμμ. φύλλα από μικρό σπανάκι</span></li>
</ul>
</div>
<div class="uk-width-large-6-10 uk-width-medium-1-1 uk-width-small-1-1">
<div class="single-recipe-instructions matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title animated pulse"><span style="font-size: small;">Εκτέλεση</span></h3>
<p><span style="font-size: small;">Αλατίζουμε το τριμμένο αγγούρι σε σουρωτήρι και το αφήνουμε να ιδρώσει και να αποβάλει τα υγρά του. Σε μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για λίγα λεπτά, να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε όλους τους σπόρους και τα μπαχαρικά και συνεχίζουμε να τα ψήνουμε για 2΄, να βγάλουν τα αρώματά τους.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Προσθέτουμε το ρύζι και τα ρεβύθια και ανακατεύουμε καλά να λαδωθούν. Ρίχνουμε νερό να καλυφθούν 1 δάχτυλο πάνω από την επιφάνειά τους. Αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 10΄. Την αποσύρουμε από τη φωτιά.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Σκεπάζουμε το πιλάφι με καθαρή πετσέτα και το αφήνουμε να σταθεί για 10΄. Ζεματάμε το σπανάκι σε βραστό νερό για 1΄. Στραγγίζουμε καλά. Το προσθέτουμε στο πιλάφι και ανακατεύουμε καλά. Στραγγίζουμε πολύ καλά, στύβουμε το αγγούρι και το βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.</span></p>
<p> </p>
<p><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.argiro.gr</span></p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα