«Στα βήματα των γιγάντων»

O Henry Worsley είναι ο μόνος άνθρωπος στην εποχή μας που έχει φτάσει δύο φορές με τα πόδια στο Νότιο Πόλο ακολουθώντας τα βήματα του Scott , του Amundsen και του Shackleton. Το 2008/2009 ο Henry εκπλήρωσε με επιτυχία την πρώτη εξερευνητική αποστολή που, μετά από ακριβώς 100 χρόνια, επανέλαβε το απαιτητικό ταξίδι των 900 μιλίων του Ernest Shackleton μέσα από τη καρδιά της Ανταρκτικής.

Για να τιμήσει την εκατοστή επέτειο των ταξιδιών του Scott και του Amundsen το 1911/12 ο Henry Worsley σχεδίασε και οδήγησε μια νέα αποστολή, όπου δύο ομάδες θα ακολουθούσαν τις διαδρομές των δύο μεγάλων εξερευνητών.

Ο Henry ήταν αρχηγός της ομάδας που ακολούθησε τα βήματα του Amundsen καλύπτοντας πεζός 800 μίλια, από τον Κόλπο της Φάλαινας μέσω του παγετώνα Axel Heiberg, επαναλαμβάνοντας την ιστορία και φτάνοντας στο Νότιο Πόλο, εννιά ημέρες πριν από την ομάδα του Scott.

Η εξαιρετικά γοητευτική διάλεξη του Henry Worsley διηγείται την ιστορία των μεγάλων πρωτοπόρων, με φωτογραφίες και κείμενα από τα ημερολόγια τους παράλληλα με υλικό από τις δύο σύγχρονες εξερευνητικές αποστολές.

Στο θέατρο του American Community Schools of Athens (Αγ. Παρασκευή 129 και Καζαντζάκη – Χαλάνδρι)

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013, 8:30 μ.μ.

Σχετικά άρθρα