Αυθεντική ιταλική καρμπονάρα

<p><span style="font-size: small;"><strong>Υλικά για</strong> 4 άτομα</span></p>
<div class="ylika"><span style="font-size: small;"><strong>Υλικά</strong></span>
<p><span style="font-size: small;">-1 πακέτο σπαγγέτι</span><br /><span style="font-size: small;">-4 φέτες μπέικον ή pancetta ψιλοκομμένα</span><br /><span style="font-size: small;">-4 αβγά</span><br /><span style="font-size: small;">-1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη</span><br /><span style="font-size: small;">-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο</span><br /><span style="font-size: small;">-1 κουτ. σούπας βούτυρο</span><br /><span style="font-size: small;">-αλάτι, πιπέρι</span></p>
<p><span style="font-size: small;"><strong>Eκτέλεση</strong></span></p>
<p><span style="font-size: small;">Bράζουμε αρκετό νερό σε κατσαρόλα και ρίχνουμε 1 κουταλάκι αλάτι. Bράζουμε το σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του. Παράλληλα, ζεσταίνουμε το βούτυρο σε τηγάνι και προσθέτουμε το μπέικον. Σοτάρουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να ροδίσει καλά. Ρίχνουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1 λεπτό επιπλέον. Χτυπάμε με πιρούνι την παρμεζάνα και τα αβγά σε μπολ. Προσθέτουμε σιγά σιγά λίγο από το νερό όπου βράζουν τα μακαρόνια χτυπώντας το μείγμα πολύ καλά. Mόλις σουρώσουμε τα μακαρόνια, τα μεταφέρουμε απευθείας στο τηγάνι με το μπέικον και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το μείγμα αβγών και τυριού και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε με αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.thecookbook.gr</span></p>
<p> </p>
</div>

Σχετικά άρθρα