Απεργιακός «πυρετός» στο χώρο της Υγείας την Πέμπτη

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν την Πέμπτη τα νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ, τα Κέντρα Υγείας, τα Θεραπευτήρια Χρονίων Παθήσεων και οι Υπηρεσίες Πρόνοιας, μετά την απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), για τετράωρη πανελλαδική στάση εργασίας, από τις 11 πμ έως τις 3 μμ.

Οι εργαζόμενοι στις δομές της Αττικής θα συγκεντρωθούν, στις 12 το μεσημέρι, έξω από το υπουργείο Υγείας, ενώ στην περιφέρεια, οι συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στις κατά τόπους Υγειονομικές Περιφέρειες.

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία αντιδρούν στις συγχωνεύσεις- καταργήσεις μονάδων και ζητούν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Τη σκυτάλη των κινητοποιήσεων παίρνει, στις 6 Ιουνίου, η Πανελληνία Ένωση Τραυματιοφορέων, με 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στις 10:30 πμ στο υπουργείο Υγείας.

Οι τραυματιοφορείς κάνουν λόγο για τεράστια έλλειψη προσωπικού σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, “που αυξάνει τους κινδύνους για την έγκαιρη αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών, δυσκολεύει τη ροή των περιστατικών, αυξάνοντας τον χρόνο νοσηλείας και υποχρεώνει σε εξοντωτικούς ρυθμούς δουλειάς, χωρίς ασφάλεια των ασθενών και την τήρηση νόμιμων προγραμμάτων εργασίας (ρεπό, άδειες)

Σχετικά άρθρα