Σμυρνέικα σουτζουκάκια της γιαγιάς

<h3><span style="font-size: small;">Τι χρειαζόμαστε:</span></h3>
<div class="rr_ingredients">
<ul class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1 κιλό ανάμεικτο κιμά</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">3-4 σκελίδες σκόρδο</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1 κουταλάκι κύμινο</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1 1/2 κούπα περίπου φρυγανιά ή μισό μπαγιάτικο μουλιασμένο ψωμί στο νερό</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">3 αυγά</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">λίγο λάδι</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">αλάτι</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">πιπέρι</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">σάλτσα ντομάτας</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">ζάχαρη</span></li>
</ul>
<div class="recipe">
<div class="rr_steps">
<h3><span style="font-size: small;">Πώς το κάνουμε:</span></h3>
<ol class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και τα πλάθουμε σε μακρόστενα σουτζουκάκια.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι και τα τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά ίσα να αλλάξει χρώμα ο κιμάς να γίνει καφέ ανοιχτό.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Ρίχνουμε την σάλτσα ντομάτας, λίγο κύμινο, αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη μέσα στην σάλτσα ντομάτας και λίγο νερό.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Αφήνουμε τα σουτζουκάκια για μισή ώρα σε μέτρια φωτιά να βράσουν.</span></li>
</ol></div>
</div>
<div class="divider"><strong><span style="font-size: small;">Λίγα μυστικά ακόμα</span></strong></div>
<div class="rr_comments">
<ul>
<li><span style="font-size: small;">Θέλει σιγανή φωτιά και όχι πολύ τηγάνισμα.</span></li>
<li><span style="font-size: small;">Φυσικά γίνονται και χωρίς σάλτσα αλλα και στον φούρνο.</span></li>
<li><span style="font-size: small;">Όσο για την φρυγανιά μπορείτε να βάλετε όση θέλετε, ανάλογα την υγρασία που θέλετε να έχει ο κιμάς. Καλή επιτυχία!</span></li>
</ul>
<p><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.sintagespareas.gr</span></p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα