Βουλγαρία: Επιδείνωση του επιχειρηματικού κλίματος τον Μάιο

Επιδείνωση του επιχειρηματικού κλίματος καταγράφηκε τον Μάιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, εξαιτίας του μη ευνοϊκού κλίματος στους τομείς της βιομηχανίας και των κατασκευών, ανακοίνωσε το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής της Βουλγαρίας (NSI). Ο γενικός δείκτης επιχειρηματικού κλίματος το Μάιο του 2013 σημείωσε πτώση 1,1% σε σχέση με τον Απρίλιο.

Ο επιμέρους δείκτης επιχειρηματικού κλίματος για τον κλάδο της βιομηχανίας σημείωσε πτώση 4,4% έναντι του Απριλίου, εξέλιξη που οφείλεται στις απαισιόδοξες προβλέψεις των διευθυντικών στελεχών για την οικονομική κατάσταση των επιχειρήσεών τους και την παραγωγική δραστηριότητα τους επόμενους μήνες.

Ο επιμέρους δείκτης για τον τομέα των κατασκευών κινήθηκε, επίσης, πτωτικά (-1,9% σε σχέση με τον Απρίλιο), εξαιτίας της αλλαγής στις εκτιμήσεις των διευθυντικών στελεχών.

Αντίθετα, ο επιμέρους δείκτης για τον κλάδο του λιανικού εμπορίου σημείωσε αύξηση 3,4%, καθώς οι προβλέψεις των διευθυντικών στελεχών για την πορεία των επιχειρήσεών τους, το επόμενο τρίμηνο είναι συγκρατημένα αισιόδοξες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα