Μοτσαρέλα με σάλτσα πιπεριάς

<p><span style="font-size: small;"><strong>Υλικά για</strong> 4 άτομα</span><br /><span style="font-size: small;"><strong>Προετοιμασία </strong>10 λεπτά</span><br /><span style="font-size: small;"><strong>Μαγείρεμα</strong> 4 λεπτά</span></p>
<div class="ylika"><span style="font-size: small;"><strong>Yλικά</strong></span>
<p><span style="font-size: small;">-4 μπαλάκια μοτσαρέλα</span><br /><span style="font-size: small;">-4 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη</span><br /><span style="font-size: small;">-1 αβγό χτυπημένο</span><br /><span style="font-size: small;">-1 κουτ. σούπας βασιλικό αποξηραμένο</span><br /><span style="font-size: small;">-λάδι για το τηγάνισμα</span><br /><span style="font-size: small;"><strong>Για τη σάλτσα</strong></span><br /><span style="font-size: small;">-2 πιπεριές Φλωρίνης</span><br /><span style="font-size: small;">-1 σκελίδα σκόρδο</span><br /><span style="font-size: small;">-1 κρεμμυδάκι φρέσκο</span><br /><span style="font-size: small;">-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο</span><br /><span style="font-size: small;">-1 κουτ. σούπας ξίδι</span><br /><span style="font-size: small;">-1 πιπεριά καυτερή</span><br /><span style="font-size: small;">-φύλλα φρέσκου βασιλικού</span><br /><span style="font-size: small;">-20 γρ. αμύγδαλα με τη φλούδα</span></p>
</div>
<p><span style="font-size: small;"><strong>Eκτέλεση</strong></span></p>
<p><span style="font-size: small;">Κόβουμε τα μπαλάκια μοτσαρέλας στη μέση, τα βουτάμε στο αβγό και στη συνέχεια τα τυλίγουμε στη φρυγανιά που έχουμε ανακατέψει με τον αποξηραμένο βασιλικό. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι τα μπαλάκια μοτσαρέλας για 4 λεπτά περίπου, μέχρι να χρυσίσει η φρυγανιά. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: Ψήνουμε τις πιπεριές στον φούρνο, τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και μετά τις ξεφλουδίζουμε. Τοποθετούμε τις πιπεριές στο πολυκοπτικό μίξερ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά μας και αλέθουμε ελάχιστα. (Καλό θα ήταν να μην πολτοποιηθούν τελείως· είναι ωραίο να διακρίνονται μερικά κομματάκια πιπεριάς). Σερβίρουμε μαζί με μια πλούσια πράσινη σαλάτα.</span></p>
<p><span style="font-size: small;"><strong>Tip: </strong>Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και έτοιμες πιπεριές σε βάζο, που υπάρχουν σε όλα τα μεγάλα καταστήματα τροφίμων.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.thecookbook.gr</span></p>

Σχετικά άρθρα