Τόσκας: Δεν έχουμε ένδειξη για άλλα τρομοδέματα μέχρι στιγμής

17 Μαρτίου 2017

"Δεν θα βιαστώ να βγάλω συμπεράσματα μέχρι να πουν οι ειδικοί τι φταίει"

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, δήλωσε ότι δεν υπάρχει ένδειξη μέχρι στιγμής για άλλα τρομο-δέματα, σημειώνοντας ωστόσο ότι ερευνώνται όλες οι περιπτώσεις.

Ο κ. Τόσκας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι τα τρομοδέματα που εστάλησαν στον Γερμανό ΥΠΟΙΚ και στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι «προφανώς είναι από την ίδια πηγή». Οι ενδείξεις, πρόσθεσε, δείχνουν ότι πρόκειται για «ουρές της γνωστής οργάνωσης των Πυρήνων της Φωτιάς, υπολείμματα αυτής της οργάνωσης που θέλει να δείξει ότι υπάρχει ακόμη».

Όπως διευκρίνισε, «η εκτίμηση και η ανάλυση που ήρθε από τη Γερμανία κυρίως» είναι ότι το δέμα περιείχε «πυρίτιδα μικρής ποσότητας, από αυτό το υλικό που χρησιμοποιείται στα πυροτεχνήματα», ενώ δεν περιείχε πυροδοτικό μηχανισμό. Σημείωσε πάντως ότι «και αυτό μπορεί να κάνει ζημιά, όπως έκανε στο ΔΝΤ».

Ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε ότι όλο το βράδυ αξιωματικοί της ΕΛΑΣ έκαναν ελέγχους σε συνεργασία με τα ΕΛΤΑ και την εταιρεία που διενεργεί τους ελέγχους στο αεροδρόμιο «για να δούμε τι πάει και τι δεν πάει καλά σε όλη τη διαδικασία». «Δεν θα βιαστώ να βγάλω συμπεράσματα μέχρι να πουν οι ειδικοί τι φταίει» είπε.

Διαβεβαίωσε παράλληλα ότι θα αποδοθούν ευθύνες εκεί που υπάρχουν, ότι θα ληφθούν μέτρα για να καλυφθούν τα κενά και ότι οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τις γαλλικές και τις γερμανικές αρχές.

kontranews.gr


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
akis3 adTechParam +3163+166841 - adTechUnit 9
Άγχος: Δυσκολία στην αναπνοή και πόνος στο στήθος
Το πρόβλημα μου είναι ότι αγχώνομαι με το...
Ψυχιατρική: Η κακή διάθεση και η έλλειψη ευχαρίστησης
Όλες οι μορφές ψυχοθεραπείας, κατά το...
Σχέση: Όταν δε σε συμπαθούν οι γονείς του συντρόφου σου
Το πρόβλημα είναι ότι οι γονείς του δεν...