Σνίτσελ κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο με κρέμα τυριού

<div class="recipe-ingredients-container matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title"><span style="font-size: small;">Υλικά Συνταγής</span></h3>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span style="font-size: small;">2 κομμάτια φιλέτο στήθος κοτόπουλο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 φλ. αλεύρι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 φλ. παρμεζάνα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 φλ. ψίχουλα ή φρυγανιά</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 πρέζες μοσχοκάρυδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">αλάτι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">πιπέρι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">3-4 αυγά</span></li>
<li>
<h5 class="recipe-ingredients-subtitle"><span style="font-size: small;">Για τις πατάτες με κρέμα και τυριά</span></h5>
</li>
<li><span style="font-size: small;">5 πατάτες</span></li>
<li><span style="font-size: small;">250 γρ. γάλα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">250 γρ. κρέμα γάλακτος</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 σκ. σκόρδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 δαφνόφυλλο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κλ. θυμάρι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">λίγο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">100 γρ. γραβιέρα τριμμένη</span></li>
<li><span style="font-size: small;">100 γρ. παρμεζάνα</span></li>
</ul>
</div>
<div class="uk-width-large-6-10 uk-width-medium-1-1 uk-width-small-1-1">
<div class="single-recipe-instructions matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title animated pulse"><span style="font-size: small;">Εκτέλεση</span></h3>
<p><span style="font-size: small;">Κόβουμε σε λεπτές φέτες το φιλέτο και το χτυπάμε ανάμεσα σε δυο λαδόκολλες να γίνει πλακέ. Ανακατεύουμε τα ψίχουλα με το τυρί, το μοσχοκάρυδο και αλατοπίπερο. Βάζουμε σε τρία μπολ το αλεύρι, τα αβγά και τα ψίχουλα. Βουτάμε κάθε κομμάτι με τη σειρά στο αλεύρι, τινάζουμε μετά στο αβγό και, τέλος, τινάζουμε στα ψίχουλα. Αφήνουμε σε λαδόκολλα για 30′ στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί το πανάρισμα. Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ροδίζουμε τα σνίτσελ για 2′-3 ´ από κάθε πλευρά. Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Εναλλακτικά, ψήνουμε στο φούρνο στον αέρα στους 200ºC . Τα βάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και ψήνουμε για 15′.</span></p>
<p><span style="font-size: small;"><strong>Για τις πατάτες με κρέμα και τυριά</strong></span></p>
<div id="videoad"><span style="font-size: small;">Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 ºC. Σε κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα, το γάλα, το σκόρδο, το μοσχοκάρυδο, το δαφνόφυλλο και το θυμάρι και τα αφήνουμε να πάρουν βράση. Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες σε πολύ λεπτές, σχεδόν διάφανες φέτες. Τις ρίχνουμε στην κρέμα και σιγοβράζουμε για 4′. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. Απαλά ανακατεύουμε τις πατάτες να ξεκολλήσουν μεταξύ τους. Βγάζουμε τις πατάτες με τρυπητή κουτάλα και τις βάζουμε σε λαδωμένο πυρίμαχο, βαθύ σκεύος. Ρίχνουμε το σχοινόπρασο, τη γραβιέρα και την παρμεζάνα στην κρέμα και ανακατεύουμε να λιώσουν. Περιχύνουμε με την κρέμα. Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και βάζουμε βάρος στην επιφάνεια της πίτας. Ψήνουμε για 25′ -30′. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα, και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10′ μέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια. </span></div>
<div> </div>
<div><span style="font-size: small;">Αφήνουμε να σταθεί 10′ και έπειτα σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα.</span></div>
</div>
<div> </div>
<div><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.argiro.gr</span></div>
</div>

Σχετικά άρθρα