Μπριάμ

<p><span style="font-size: small;"><strong>Υλικά Συνταγής</strong></span></p>
<div class="recipe-ingredients-container matchHeight print-height">
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span style="font-size: small;">4 μελιτζάνες φλάσκες</span></li>
<li><span style="font-size: small;">4 κολοκύθια</span></li>
<li><span style="font-size: small;">4 μεγάλες πατάτες</span></li>
<li><span style="font-size: small;">4 ώριμες και σφιχτές ντομάτες</span></li>
<li><span style="font-size: small;">4 σκελίδες σκόρδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 κρεμμύδια</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 κ.σ. δυόσμος ψιλοκομμένος</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 κ.σ. βασιλικός ψιλοκομμένος</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 φλ. ελαιόλαδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 φλ. νερό</span></li>
<li><span style="font-size: small;">αλάτι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">φρεσκοτριμμένο πιπέρι</span></li>
</ul>
</div>
<div class="uk-width-large-6-10 uk-width-medium-1-1 uk-width-small-1-1">
<div class="single-recipe-instructions matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title animated pulse"><span style="font-size: small;">Εκτέλεση</span></h3>
<p><span style="font-size: small;">Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C σε αέρα και αντιστάσεις. Αφού πλύνουμε και καθαρίσουμε τα λαχανικά, κόβουμε τις μελιτζάνες σε 6 κομμάτια, τα κολοκύθια στα 6 (σαν μεγάλες μπουκιές), 4-5 εκ. (θα μικρύνουν στο ψήσιμο), τις ντομάτες στα 4 και τις πατάτες όπως και τις μελιτζάνες, στα 6. Βάζουμε τα λαχανικά ανακατεμένα σε βαθύ ταψί 34 ή 36 εκ. Αλέθουμε το σκόρδο με το ελαιόλαδο στο μπλέντερ και περιχύνουμε το φαγητό, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά. Τ’ ανακατεύουμε με τα χέρια ή με δύο κουτάλες. Περιχύνουμε με το νερό (μη σας φαίνεται λίγο, θα κατεβάσουν υγρά τα λαχανικά). Τοποθετούμε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε 40΄-45΄ την πρώτη μισή ώρα σκεπασμένο. Μετά το ξεσκεπάζουμε. Το μπριάμ είναι ένα φαγητό που σερβίρεται χλιαρό ή σε θερμοκρασία δωματίου. Συνοδέψτε το με μια ωραία φέτα και τραγανό χωριάτικο ψωμί.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.argiro.gr</span></p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα