Σαλάτα του σεφ η αυθεντική

<h3><span style="font-size: small;">Τι χρειαζόμαστε:</span></h3>
<div class="rr_ingredients">
<ul class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">5-6 μεγάλα φύλλα μαρούλι σγουρό</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">2 μεγάλες ντομάτες</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1 μεγάλο αγγούρι</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1/4 κιλό πάριζα ή ζαμπόν (ανάλογα με το γούστο του καθενός)</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">300-400 γρ τριμμένο gouda</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">3 αυγά</span></li>
</ul>
<p class="rr_method_list"><span style="font-size: small;"><strong><span style="text-decoration: underline;">Υλικά για τη σως:</span></strong></span></p>
<ul class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">7-8 γεμάτες κουταλιές της σούπας μαγιονέζα</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">7-8 γεμάτες κουταλιές της σούπας κέτσαπ</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">λίγο λάδι (περίπου 3-4 κουταλιές της σούπας)</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">λίγο ξύδι (περίπου 3-4 κουταλιές της σούπας)</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">ελάχιστο αλάτι</span></li>
</ul>
<h3><span style="font-size: small;">Πώς το κάνουμε:</span></h3>
<ol class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Βάζουμε για βράσιμο τα αυγά.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">ΑΦού πλύνουμε και στεγνώσουμε καλά τα λαχανικά μας, τα κόβουμε σε κομμάτια (όπως θα κόβαμε την χωριάτικη σαλάτα μας) και τα βάζουμε στη σαλατιέρα.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Κόβουμε την πάριζα (ή το ζαμπόν) σε μικρά κυβάκια και τα ρίχνουμε στη σαλατιέρα.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Ρίχνουμε το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε ώστε να μοιραστούν ομοιόμορφα όλα τα υλικά μας.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Αφού έχουμε ανακατέψει καλά, στην κορυφή της σαλατιέρας τοποθετούμε τα βρασμένα αυγά κομμένα στα τέσσερα το καθένα.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Σε ένα μπολ ανακατεύουμε μαζί όλα τα υλικά για τη σως και τη ρίχνουμε στην επιφάνεια της σαλατιέρας ώστε να καλυφθούν όλα τα υλικά.</span></li>
</ol>
<h3><span style="font-size: small;">Λίγα μυστικά ακόμα</span></h3>
<p><span style="font-size: small;">Μπορούμε να στολίσουμε την κορυφή της σαλάτας μας με ελιές ή ό,τι άλλο υλικό θέλει ο καθένας σας. Τα μαρούλια και γενικώς τα λαχανικά να μην "κρατάνε" νερό γιατί το αποτέλεσμα θα βγει πανιασμένο. Είναι εγγυημένη η γεύση της και με βγάζει πάντα ασπροπρόσωπη!</span></p>
<p><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.sintagespareas.gr</span></p>
</div>

Σχετικά άρθρα