Καρυδόπιτα δίχρωμη

<p><span style="font-size: small;"><strong>Υλικά για</strong> 10-12 κομμάτια</span><br /><span style="font-size: small;"><strong>Προετοιμασία </strong>15 λεπτά</span><br /><span style="font-size: small;"><strong>Μαγείρεμα </strong>20-25 λεπτά</span></p>
<div class="ylika"><span style="font-size: small;"><strong>Υλικά</strong></span>
<p><span style="font-size: small;">-9 αβγά</span><br /><span style="font-size: small;">-9 κουτ. σούπας ζάχαρη</span><br /><span style="font-size: small;">-3 κουτ. σούπας σιμιγδάλι ψιλό</span><br /><span style="font-size: small;">-6 κουτ. σούπας καρύδι τριμμένο</span><br /><span style="font-size: small;">-1½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ</span><br /><span style="font-size: small;">-1 λεμόνι (το ξύσμα του)</span><br /><span style="font-size: small;">-1 βανίλια</span><br /><span style="font-size: small;">-1 κουτ. γλυκού κανέλα</span><br /><span style="font-size: small;">-βούτυρο για το άλειμμα του ταψιού</span><br /><span style="font-size: small;">-φρυγανιά τριμμένη για το πασπάλισμα του ταψιού</span><br /><span style="font-size: small;"><strong>Για το σιρόπι</strong></span><br /><span style="font-size: small;">-4 φλιτζάνια ζάχαρη</span><br /><span style="font-size: small;">-4 φλιτζάνια νερό</span><br /><span style="font-size: small;">-1 σφηνάκι κονιάκ</span><br /><span style="font-size: small;">-1/2 λεμόνι (τον χυμό του)</span><br /><span style="font-size: small;">-1 ξυλαράκι κανέλα</span></p>
<p><span style="font-size: small;"><strong>Eκτέλεση</strong></span></p>
<p><span style="font-size: small;">Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Χωρίζουμε τα αβγά σε κρόκους και ασπράδια. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη στο μίξερ για 15 λεπτά. Ρίχνουμε το ξύσμα, τη βανίλια και το μπέικιν πάουντερ. Χωρίζουμε το μείγμα σε δύο μπολ και στο πρώτο ανακατεύουμε το καρύδι και την κανέλα. Στο δεύτερο προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Ανακατεύουμε τη μισή στο μείγμα του καρυδιού και την άλλη μισή στο σιμιγδάλι.</span><br /><span style="font-size: small;">Βουτυρώνουμε ένα ταψί και το πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά. Στρώνουμε πρώτα το μείγμα με το καρύδι και την κανέλα και από πάνω βάζουμε το μείγμα με το σιμιγδάλι. Ψήνουμε στον φούρνο για 20-25 λεπτά.</span><br /><span style="font-size: small;">Βγάζουμε το γλυκό από τον φούρνο και μέχρι να κρυώσει, βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι εκτός από το κονιάκ για 5 λεπτά. Μόλις το αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το κονιάκ. Ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά το ζεστό σιρόπι πάνω στο κρύο γλυκό και το αφήνουμε 1-2 ώρες μέχρι να απορροφηθεί. Κόβουμε σε ρόμβους και σερβίρουμε σε πιατέλα.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">πηγή:http://www.thecookbook.gr</span></p>
</div>

Σχετικά άρθρα