Έφεση στην απόφαση αναστολής του δεύτερου αντιμεταναστευτικού διατάγματος

18 Μαρτίου 2017

Η κυβέρνηση του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ γνωστοποίησε την Παρασκευή ότι άσκησε έφεση στην απόφαση μερικής αναστολής, που εξέδωσε ομοσπονδιακός δικαστής της πολιτείας του Μέριλαντ, κατά του δεύτερου αντιμεταναστευτικού διατάγματος, το οποίο απαγορεύει προσωρινά την είσοδο στις ΗΠΑ των προσφύγων και των υπηκόων έξι μουσουλμανικών χωρών.

Η έφεση κατατέθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Γκρίνμπελτ, στο Μέριλαντ (ανατολικές ΗΠΑ), σύμφωνα με το δικαστικό έγγραφο.

Ο δικαστής Θίοντορ Τσουάνγκ ανέστειλε μερικώς την Πέμπτη την ισχύ του διατάγματος, στοχοθετώντας ειδικά το μέτρο της διακοπής έκδοσης θεωρήσεων εισόδου για τους υπηκόους των έξι μουσουλμανικών χωρών.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι το νέο διάταγμα είναι «η υλοποίηση, που σχεδιαζόταν εδώ και καιρό, της απαγόρευσης εισόδου (στις ΗΠΑ) των μουσουλμάνων».

Ένας άλλος ομοσπονδιακός δικαστής, στη Χαβάη, ανέστειλε την Τετάρτη την εφαρμογή του διατάγματος, που υπέγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ την 6η Μαρτίου και που επρόκειτο να τεθεί σε ισχύ την Πέμπτη 16 Μαρτίου.

«Αυτό το διάταγμα εκδόθηκε με στόχο να αδικήσει μια συγκεκριμένη θρησκεία» επεσήμανε στην απόφασή του ο δικαστής Ντέρικ Ουάτσον.

Οι δύο δικαστές τόνισαν ότι βάσισαν τις αποφάσεις τους στις δηλώσεις στις οποίες προέβη κατά το παρελθόν ο Τραμπ και οι σύμβουλοί του. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ είχε προτείνει κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας να κλείσoυν τα σύνορα της χώρας σε όλους τους μουσουλμάνους.

 

Πηγή: ΑΠΕ, ΜΠΕ, protothema.gr / φωτο: EPA/MICHAEL REYNOLDS

 

Διαβάστε ακόμη:

 

http://www.boro.gr/166779/xavah-dikasthrio-anesteile-to-anathewrhmeno-antimetanasteytiko-diatagma-tramp

 

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ