Mελιτζανοσαλάτα

<div class="recipe-ingredients-container matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title"><span style="font-size: small;">Υλικά Συνταγής</span></h3>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span style="font-size: small;">6 φλάσκες μελιτζάνες</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/2 φλιτζάνι γιαούρτι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/2 φλιτζάνι καρύδια</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 σκελίδα σκόρδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">αλάτι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">φρεσκοτριμμένο πιπέρι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">4 κ.σ. λάδι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/2 λεμόνι (χυμός)</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός για το γαρνίρισμα</span></li>
</ul>
</div>
<div class="uk-width-large-6-10 uk-width-medium-1-1 uk-width-small-1-1">
<div class="single-recipe-instructions matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title animated pulse"><span style="font-size: small;">Εκτέλεση</span></h3>
<p><span style="font-size: small;"><strong>1. </strong>Ψήνουμε τις μελιτζάνες στα κάρβουνα ή στο γκριλ της κουζίνας για 10΄ από κάθε πλευρά (η φλούδα τους πρέπει να είναι καμένη για να πάρει τη μυρωδιά του καπνιστού). Τις ξεφλουδίζουμε αμέσως.</span><br /><span style="font-size: small;"><strong>2. </strong>Ρίχνουμε στο μπλέντερ τη σάρκα της μελιτζάνας, το γιαούρτι, τα καρύδια κοπανισμένα, το σκόρδο, το χυμό του λεμονιού, το λάδι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.</span><br /><span style="font-size: small;"><strong>3. </strong>Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί για 2 λεπτά να πολτοποιηθεί καλά το μείγμα. Γαρνίρουμε τη μελιτζανοσαλάτα με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.argiro.gr</span></p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα